Basics voor mannen: deze 5 stukken horen thuis in elke kleerkast

Combineren kan je leren. Ook al ben je de grootste modekluns, met deze 5 basics voor mannen, sla jij nooit meer de bal mis. Dus mannen, print dit artikel uit en hang het boven je bed!

Een hemd

De absolute nummer één der basics voor mannen en bovendien een tijdloos stuk: het hemd. Klinkt misschien cliché, maar met een hemd kan je niet de mist ingaan. (Of dan moet je toch al erg je best doen!) Kies voor een getailleerd exemplaar dat mooi bij je lichaam aansluit. Toegegeven, hier gaan misschien enkele pasbeurten over, maar zo zit je wel weer jaren safe.

Van een hemd met print tot de klassieke witte variant: combineer met een blazer voor een chique look. Of draag je favoriete hemd op een jeans voor een casual look.

Een blazer

Nog zo’n tijdloos stuk dat niet in je kleerkast kan ontbreken. Van klassiek zwart tot een trendy exemplaar met patroon, een blazer heft iedere outfit naar een hoger niveau.

Een blazer, te chique voor jou? Niets van! Combineer ‘m met een jeans en een basic T-shirt en je hebt een hippe, casual look.

Een das

Suit up! Je look is pas compleet met een mooie das. Laat felgekleurde exemplaren achterwege en investeer in enkele tijdloze dassen die met meerdere outfits te combineren zijn. Want geef toe, hoe vaak draag je een das met visjes erop?

Een goed paar schoenen

En dan hebben we het niet over sneakers die na twee keer dragen al versleten zijn. Investeer in een goed paar lederen schoenen. Liefst een klassevol, donkerbruin paar dat makkelijk valt te combineren. Ze doen misschien even pijn in je portemonnee, maar ze passen onder haast iedere outfit en gaan ook nog eens jarenlang mee.

Een jeans

De laatste in ons lijstje basics voor mannen: een donkere, slim fit jeans. Zoals je hier kon lezen, is dit een pasvorm die erg slank valt rond je boven- en onderbeen, maar voldoende bewegingsruimte overlaat. Het verwondert je vast niet dat dit een erg populaire herenjeans is.

Hoe combineer je deze het best? Met alles! De slim fit jeans komt namelijk volledig tot zijn recht bij zowel een casual als een chique stijl.

Basics voor mannen: tijd voor de praktijk

Scoort jouw kleerkast al goed? Of kan je toch nog wat advies over basics voor mannen gebruiken? Onze verkoopsters helpen je graag op weg naar een kleerkast zonder combinatiestress!