4 tips om jouw favoriete zomerjurk ook in de herfst te dragen

De herfst is terug van weggeweest, en de zomerkleren verdwijnen stilaan weer uit de kleerkast. Maar waarom zou je nu al afscheid nemen van je favoriete zomerjurk? Er zijn namelijk genoeg manieren om ‘m ook in het najaar verder te dragen. Verkoopster Karolien van noba Bree geeft je tips om ook in de herfst de show te stelen met jouw favoriete zomerkleedje. 

1. Combineer met een leuk vestje

Een leuk vestje kan je zomerjurk helemaal autumnproof maken. Niet alleen maakt het je outfit meteen een stuk warmer, het creëert ook een nieuwe look. Wil je bijvoorbeeld een iets stoerdere touch? Kies dan voor een leren jasje. Dat zorgt voor contrast in combinatie met een lief jurkje. Een blazer geeft je outfit dan weer een nettere look, en is ideaal om je zomerjurk ook naar het werk te dragen. Liefst met een printje, zodat je heerlijk kan mixen en matchen! Maar ook een jeansjasje of een bernadette kunnen perfect.

2. Draag een warme trui erover...

Een makkelijke maar zeer fashionable oplossing: gooi gewoon een warme trui over je jurk en klaar! Wil je graag je taille accentueren? Ga dan voor een korter exemplaar dat net tot boven of in je taille komt. Maar extra baggy mag ook: heerlijk comfortabel en toch stijlvol. 

3. Of draag een trui of blouse eronder

Erop, of net eronder. In plaats van een trui of vest over je jurk te dragen, kun je ook perfect een trui of blouse eronder dragen. Heerlijk warm en vooral: supermooi! Een onmisbaar item in je kleerkast is een coltrui. Een zwarte coltrui kan je met bijna alles combineren, maar durf daarnaast ook eens voor een felle kleur te gaan. Je herfst- en wintergarderobe is vaak al donker genoeg! 

4. Warm je benen met laarzen en panty’s

Korte zomerjurk, maar liever geen frisse benen? Kies dan voor een lange laars. Die is helemaal terug van weggeweest! En ook onder een midi of een lange jurk past hij perfect. 

Liever stoere boots of classy enkellaarsjes? Dan houden panty’s je benen lekker warm. Een licht doorschijnende zwarte panty is eindeloos combineerbaar. Maar laat dat je niet tegenhouden om voor iets opvallenders te gaan. Denk maar aan een felle kleur of een leuke print, bijvoorbeeld. 

Laagjesmode voor jou!

De trick om jouw zomerkleedje in het najaar te dragen is dus door te werken met laagjes. Weet je niet zo goed hoe je die verschillende lagen het beste combineert? Lees dan ook zeker onze tips om laagjes modieus te dragen.  

Zin gekregen om jouw garderobe aan te vullen met echte herfst- en winteritems? Scoor je nieuwe outfit in onze webshop of in een van onze noba winkels in jouw buurt. Ik help je graag verder in noba Bree! 

verkoopster_karolien.jpg