4 tips om zweetgeur uit kledij te verwijderen

Je kent het wel: je wast bezwete kleren en eens je ze uit je wasmachine haalt ruiken ze nog naar zweet. Hoe kan dat? Wel, dat komt simpelweg omdat je wasmachine niet alle bacteriën in je kledij doodt. Wat valt er dan wel aan te doen? Wij doen Tante Kaat-gewijs enkele handige tips om zweetgeur uit kledij te verwijderen voor je uit de doeken.

Tijd is je beste vriend

De geur van zweet ontstaat door bacteriën die pas na het transpireren actief worden en bijgevolg beginnen ruiken. Laat bezwete kledij daarom niet te lang in de wasmand liggen. Zo creëer je namelijk een feest voor bacteriën en krijg je bijgevolg de zweetgeur moeilijker uit je kledij. Zweetgeur uit kledij verwijderen? Dan is je kledij meteen na het transpireren uitspoelen en wassen de ideale oplossing.

Oma’s wondermiddeltjes

Zweetgeur uit kledij verwijderen? Grijp eens naar huis-, tuin- en keukenmiddeltjes. Je kledij een uurtje in sodawater laten weken bijvoorbeeld, laat de zweetgeur als bij wonder verdwijnen. Vervolgens was je het kledingstuk zoals normaal in je wasmachine. Let wel op, soda kan de kleur van je kleding aantasten. Laat je bonte stukken dus niet te lang weken. Witte kledingstukken kunnen dan weer wel iets langer hebben.

Ook Dettol does the trick. Maak een mengsel van één derde Dettol en twee derde water, en laat je kleren hier maximum drie uur in weken. Was je kledij daarna gewoon in je wasmachine. Bye bye vieze bacteriën!

Zweetgeur uit kledij verwijderen: wij weten raad

Houd onze tips in de aanslag en maak snel komaf met vervelende zweetgeurtjes! Heb je zelf nog een goede tip? Laat ze zeker achter in de reacties op onze Facebookpagina.