4 tips voor een geslaagde eerste schooldag

Je kids zullen het waarschijnlijk niet zo graag horen. Terwijl jij ondertussen misschien al gretig zit af te tellen... Het nieuwe schooljaar is in zicht! Altijd een spannend moment. Van een toffe outfit tot de juiste boekentas: onze tips voor een geslaagde eerste schooldag.

Een outfit om in gezien te worden

Prioriteit bij een terug-naar-schooloutfit: dat ‘ie comfortabel is. Je kids zitten namelijk verschillende uren aan een schoolbank.

Maar daarnaast moet de outfit er ook gewoon leuk uitzien! Kies daarom voor kleuren en prints die bij elkaar passen. Of beter nog: betrek je kinderen erbij en laat ze zelf kiezen wat ze leuk vinden. Want het zijn zij die moeten stralen op hun eerste schooldag!

Tijd om samen te gaan winkelen met je kinderen dus. Hoe die shoppingdag voor zowel jou als je kids een plezier blijft, daar vertellen we je graag meer over in een andere blog.

Boekentassenpret

Van een vintage lederen exemplaar tot rugzakken met flitsende motiefjes: boekentassen vind je momenteel in alle soorten en maten. Maar naast het esthetische moet een boekentas vooral praktisch zijn: stevig, met voldoende ruimte en inclusief verstelbare schouderriemen voor het draagcomfort.

Wist je trouwens dat een gevulde boekentas slechts 10% van je kinds lichaamsgewicht mag wegen? Enkel dan wordt hun lichaam zo weinig mogelijk belast.

Voorbereiding is alles

Na 2 maanden vakantie is het ritme ver zoek. Bereid je kinderen daarom enkele dagen op voorhand voor op de nieuwe routine. En stop ze in bed op hetzelfde tijdstip als je op een schoolweek zou doen. Dat maakt het opstaan een pak makkelijker. Kinderen hebben namelijk nood aan voldoende slaap om goed te kunnen functioneren op school.

Daarnaast zoek je ook alle schoolspullen bij mekaar, geef je je zoon of dochters fiets nog een poetsbeurt en haal je hun brooddoos uit de kast. Zo weet je meteen of je alles nog in huis hebt. En dat voorkomt je heel wat stress op de eerste schooldag.

Een gezonde brooddoos

De brooddoos van onder het stof gehaald? Dan is het tijd om na te denken over de inhoud ervan. Haal de dag op voorhand voldoende brood en beleg in huis voor een gezond lunchpakket. Zo’n brooddoos hoeft bovendien helemaal niet saai te zijn: snijd de boterhammen eens in een andere vorm, geef fruitspiesjes mee of gebruik eens een wrap in plaats van brood. Genoeg om mee te variëren!

Vergeet ook zeker geen leuk briefje in de brooddoos te stoppen. Dat zorgt voor extra motivatie op hun eerste schooldag.

Eerste schooldag: wij helpen mee

Helemaal klaar voor de eerste schooldag? Of kan je nog een toffe schooloutfit gebruiken? Neem je kids op sleeptouw en bezoek je favoriete noba-winkel. Wij laten ze met plezier stralen!