5 modeblunders die jij nooit (meer) begaat

Als het op mode aankomt slaan we allemaal de bal wel eens mis. We kunnen er tenslotte niet altijd perfect bij lopen. Maar deze 5 modeblunders behoren voor jou vanaf nu tot het verleden.

Modeblunder 1: te veel bloot

De één heeft een prachtig decolleté, de ander dan weer ellenlange benen. Stuk voor stuk troeven die je maar al te graag in de verf zet. Maar beperk de hoeveelheid bloot tot een minimum in je outfit. Een decolleté tot op je navel of een korte short waar je billen onderuit piepen? Dat is allesbehalve elegant.

Moet je dan truitjes dragen die tot aan je nek gesloten zijn? Nee, want een decolleté kan ook perfect subtiel zijn. Hoe je je boezem accentueert zonder dat je met alle aandacht gaat lopen? Dat lees je in deze blog.

Modeblunder 2: te grote kledij

Toegegeven, een baggy trui kan vast en zeker goed zitten. Maar zoals je al in een vorige blog kon lezen, is te grote kledij allesbehalve flatterend. Meer zelfs, je zal er dikker door lijken. Niet meteen een effect waar je als vrouw op zit te wachten…

Modeblunder 3: te kleine kledij

Niet alleen te grote, maar ook te kleine kledij is een modeblunder. Stop met jezelf in te kleine maten te wurmen en kies voor comfortabele, passende kledij. Ook al staat er dan een maatje meer op het etiket.

Modeblunder 4: een overdaad aan juwelen

De juiste accessoires maken je look. En dan hebben we het over een statement ketting, een prachtig paar oorbellen of een in het oog springende armband.

Maar net zoals bij kleren geldt ook bij juwelen de uitdrukking ‘less is more’. Ga je oorbellen met kettingen én drie soorten armbanden matchen, dan sla je de bal serieus mis. En zal je er helaas eerder uitzien als een rinkelende kerstboom.

Modeblunder 5: een onverzorgde look

Je versleten lievelingstruitje dragen. Een hemd aantrekken dat niet gestreken is. Of rondparaderen met een jurk waar een vlek op zit. Stuk voor stuk modeblunders die je look niet ten goede komen.

Onze tips? Houd steeds je strijkijzer bij de hand en check je kledij op vlekken voor je ze aantrekt. En als je lievelingstrui versleten of aan het pluizen is, neem er dan afscheid van.

Wij staan voor je klaar

Op zoek naar nog meer tips? Spring gerust eens binnen bij een noba-winkel bij jou in de buurt. Onze verkoopsters kennen de kneepjes van het vak!