7 solden tips om miskopen te vermijden

Je favoriete tijd van het jaar is weer daar: solden! Topstukken aan kleine prijsjes, wie droomt er niet van? Om miskopen te vermijden, stelden wij 7 ultieme solden tips voor je op. Veel shopplezier!

Inspecteer je kleerkast

We beginnen met de belangrijkste solden tip. Want als je niet weet wat er in je kleerkast hangt, kom je gegarandeerd met miskopen naar huis. Misschien heb je ondertussen al 3 gelijkaardige shirts in je kast hangen? Of is een nieuwe jeansbroek echt niet aan de orde? Ga door je kleerkast en schrijf op wat je écht nodig hebt. 

Timing is alles

Zag je een tof stuk in de solden hangen? Neem het dan meteen mee en wacht niet op extra korting. Want naarmate januari vordert, dalen de prijzen. Maar neemt ook de voorraad af. En het zou jammer zijn als je favoriete stuk dan al is verkocht…

Stel een budget op

Met al die kortingen ben je sneller bereid grote bedragen uit te geven. En daar kan je achteraf spijt van krijgen. Leg daarom voor je vertrekt een budget op voor jezelf. Zo zal je kritischer kijken naar ieder kledingstuk én overdreven aankopen vermijden.

Mix & match

Opvallende statement stukken zijn erg mooi. Maar vaak ook heel moeilijk te combineren. Ook al mag het prijskaartje nog zo laag zijn, grijp eerder naar stukken die je met elkaar kan combineren. Zo breid je het aantal outfits in je kleerkast weer een beetje uit!

Wees eerlijk tegen jezelf

Hoe lang de wachtrij aan de paskamers ook is, pas je soldenstuks àltijd. Vond je een prachtige blouse in de solden die eigenlijk wat te groot is? Of een toffe broek die je maar net dicht krijgt? Laat ze gewoon liggen. De kans dat je deze stukken effectief zal dragen is heel erg klein.

Investeer in klassiekers

De soldenperiode is hét moment om uit te kijken naar klassiekers. Een wit hemd, een little black dress, een neutrale jumpsuit, een zwarte blazer, … Allemaal stukken die je nu voordelig scoort, maar wel nog jaren draagt.

‘Heb ik dit wel echt nodig?’

Onze laatste solden tip is een vraag die je je bij ieder kledingstuk dat je in je handen hebt moet stellen. Ga je het effectief dragen of belandt het toch maar weer achteraan in je kleerkast?

Solden tips op jouw maat

Klaar om onze solden tips in de praktijk om te zetten? Kom snel langs in je favoriete noba winkel en ontdek mooie stukken aan zachte prijzen. Onze verkoopsters staan steeds voor je klaar met advies op maat!