De eerste keer winkelen met je kinderen: hoe houd je het leuk?

Schattige kinderkleding shoppen: welke mama houdt er niet van? Toch kiezen kinderen - zelfs op jonge leeftijd- graag zelf hun kleding. Tijd om samen te gaan winkelen met je kinderen dus! Gezellig samen kleren uitkiezen, hoe pak je het aan zodat het zowel voor jou als je kind leuk blijft?

De eerste keer winkelen met je kinderen. Bij velen speelt er zich onmiddellijk een rampscenario in hun hoofd af. Gaan ze zich gedragen? Of wordt het een middagje zeuren en schreeuwen om vervolgens met lege handen terug huiswaarts te keren? Houd deze tips in je achterhoofd en sla wél je slag.

Vertrek op tijd

Kinderen hebben ’s morgens bakken vol energie. Maak er gebruik van en sla ’s morgens dus al aan het shoppen. Kinderen die moe zijn, gaan snel vervelend doen en dat kan je echt wel missen.

Bovendien ben je zo ook meteen de drukte voor. Shoppen met je kids tijdens een drukke zaterdagmiddag? Nee, bedankt!

Plaspauzes please

Laat je kinderen net voor je vertrekt even naar het toilet gaan. Zo voorkom je stresserende momenten. Want zeg nu zelf, er is niets zo vervelend als winkelen met een volle blaas. Is de nood toch hoog? In onze winkels zijn er toiletten!

Beloning werkt

Ga je winkelen met je kinderen? Bereid hen dan goed voor. Waar gaan jullie naartoe, wat gaan jullie kopen, hoe lang zullen jullie aan het shoppen zijn, … Net als volwassenen, weten kinderen graag wat er gaat gebeuren.

Gedragen ze zich voorbeeldig? Perfect! Beloon ze dan ook. Doen ze vervelend of is de concentratie even ver te zoeken? Leid ze dan af door hen los te laten in onze speelhoek. Zoon of dochter blij en jij natuurlijk ook!

Speciale taak

Betrek je kinderen bij het winkelen en geef hen het gevoel dat ze belangrijke taakjes moeten vervullen. Mis je bijvoorbeeld nog een geel t-shirt? Maak er een speciale opdracht van voor je kinderen en ze blijven geboeid.

Pasklare kledij

Winkelen met je kinderen voor toffe kleding, dat betekent vooral: veel passen. Wees dus voorbereid en trek je kind kledij aan die ze makkelijk zelf kunnen aan- en uittrekken. Een leuk t-shirt in combinatie met een hippe broek met elastieken rand bijvoorbeeld? Perfect!

Blijf rustig

Het is misschien niet altijd even makkelijk, maar blijf kalm. Als jij rustig bent, zullen je kinderen dat ook zijn. En omgekeerd natuurlijk.

Wij staan voor je klaar

Je merkt het, winkelen met je kinderen hoeft zo moeilijk niet te zijn. Als je de juiste trucjes kent tenminste! En uiteraard staan onze verkoopsters je bij met raad en daad in één van onze winkels.