De ideale speelkleding om buiten in te ravotten

De temperaturen worden weer aangenamer. De zon lokt iedereen naar buiten. Tijd om de eerste keer terug buiten te ravotten! Maar wat trek je je bengels het best aan tijdens het buitenspelen? Want je wilt dat ze in alle comfort hun energie kwijt kunnen, zonder dat ze het koud krijgen. Onze tips voor praktische en leuke speelkleding!

Denk in laagjes

Het zal vast en zeker niet de eerste keer zijn dat zoon- of dochterlief tijdens het buitenspelen naar je toe komt met de vraag “Mama, mag ik mijn trui uitdoen?”. En laat dat net de keer zijn dat jij hem of haar enkel een onderlijfje en een trui aantrok.

Kies daarom voor laagjes! Ook al is het nog niet zo warm buiten, kinderen die stevig aan het ravotten zijn, zweten vlug. Een tof T-shirt met lange mouwen combineren met een warm sweatervestje of een comfortabele hoodie.  Qua speelkleding de ideale combinatie!

Haal de tussenseizoenjas boven

De lente die in het land is, dat betekent traditioneel ook dat je je winterjassen opbergt. Tijd om de tussenseizoensjas boven te halen! Dat is een jas die je lekker warm houdt als het ’s morgens en ’s avonds nog fris is, maar toch luchtig genoeg is om je niet te doen zweten.

Kies voor comfort

Speelkleding, dat zijn kledingstukken die goed meegeven en veel bewegingsvrijheid toelaten. Een stugge jeansbroek wissel je dus best in voor een comfortabeler stretch exemplaar of een toffe broek uit sweatstof. Ideaal om in te bewegen! Let wel, een broek uit sweatstof kan dan weer wel minder verdragen dan een jeans… en is dus sneller slachtoffer van scheuren en gaatjes, terwijl scheuren en gaatjes in een jeans dan weer trendy kunnen zijn.

Vlekvrij buitenspelen

Wanneer je kids zich stevig uitleven, blijven vlekken niet lang uit. Helaas kunnen we je daar geen ideale oplossing voor meegeven. Toch bestaat er een slim trucje om de vlekken op speelkleding te beperken: kies voor donkere stoffen of stoffen met drukke, speelse prints. Op deze stoffen zullen de vlekken minder zichtbaar zijn.

Speelkleding: wij weten raad

Klaar om met je bengel naar buiten te trekken voor die eerste playdate van het jaar, inclusief toffe en comfortabele speelkleding? Spring gerust eens binnen in een noba winkel bij jou in de buurt en wij stellen een toffe look samen!