Duurzame merken bij noba: G-Star

Bij noba willen wij graag ons steentje bijdragen aan een groenere en duurzamere wereld. Net daarom vinden we het belangrijk dat onze merken dat ook doen. Deze keer in de kijker: de duurzame kant van G-Star RAW. Verkoopster Mari van noba Bilzen geeft tekst en uitleg.

Net zoals noba beseft ook G-Star dat niet enkel de wereld van vandaag telt, maar ook die van morgen. Daarom ontwerpen ze steevast met oog voor de toekomst. En denken ze na over de impact die de textielindustrie op onze planeet en samenleving heeft.

G-Star wil denim duurzaam innoveren. Hoe? Door te investeren in duurzame materialen en hun productie- en distributieprocessen steeds opnieuw onder de loep te nemen.

Duurzame materialen

De G-Star stijlen die je bij noba kan terugvinden zijn stuk per stuk gemaakt van duurzame materialen, zoals organisch katoen, gerecycleerd polyester, BCI katoen en Lycra. En ze bevatten geen chemicaliën die een schadelijk effect op de gezondheid of het milieu hebben.

BCI of Better Cotton Initiative

Voor de aanlevering van stoffen werkt G-Star enerzijds samen met het Better Cotton Initiative, een grote non-profitorganisatie die een duurzaamheidsprogramma voor katoen op wereldschaal heeft opgezet.

Op die manier wil het initiatief:

  • De milieu-impact van de katoenproductie verminderen;
  • Het leven van de landbouwgemeenschappen in de katoenproductie verbeteren;
  • De economische ontwikkeling in katoengebieden bevorderen.

Lycra

Daarnaast gebruikt G-Star ook Lycra in z’n stoffen. Dat is een speciale ecologische vezel, waarvan 65% van het vezelgehalte afkomstig is van gerecycleerde kunststoffen (PET-flessen) en hernieuwbare plantaardige materialen. Lycra zorgt voor een betere pasvorm met meer stretch, zonder in te boeten op de look & feel van traditioneel denim. En blijft ook na veelvuldig wassen van topkwaliteit.

Duurzame productie en distributie

G-Star heeft zelf geen fabrieken, maar werkt wel samen met heel wat verschillende leveranciers. Om te garanderen dat ze op een verantwoorde en duurzame manier werken, moeten die steeds een gedragscode ondertekenen. En om de naleving van die code te garanderen, voert G-Star ook regelmatig controles uit.

Daarnaast wil het merk zo transparant mogelijk zijn over hun productie. Per artikel delen ze dan ook steeds informatie over fabriek waar het gemaakt werd. Net zoals de bezetting van die fabriek, de soorten producten die er gemaakt worden en de samenwerking met G-Star.  

G-Star bij noba

Benieuwd naar de collectie van G-star? Je shopt ‘m op onze webshop. Of spring eens binnen bij de noba winkel in jouw buurt.

dames_mari.jpg