Efficiënt je koffer inpakken met Marie Kondo

Je zit boven op je reiskoffer. Je bent aan het worstelen met de rits die maar niet wil sluiten. Een koffer inpakken is elke keer opnieuw een strijd tussen wat je écht nodig hebt en kledingstukken waarvan je dénkt dat je ze draagt. Gelukkig heeft de meest georganiseerde persoon op aarde – de Japanse opruimgoeroe Marie Kondo – tips. Verkoopster Marina van onze vestiging in Tielt-Winge bundelt ze. 

Geeft het je een vonk van vreugde? 

Lukraak je koffer inpakken– of beter gezegd, volproppen - is geen goed idee. Leg eerst alle kledij die je wil meenemen verspreid naast je koffer. Doe dan de befaamde ‘spark joy’-test van Marie Kondo. Spark watte? Vraag je af of je écht houdt van elk item dat je inpakt. Of het je een vonk van vreugde geeft. Twijfel je of je het wel zal aandoen? Thuislaten! 

Categorie apart 

Nu je alles hebt uitgestald, verzamel je alles per kledingtype. Zo krijg je een goed overzicht en kan je ontbrekende items aanvullen. Of een mogelijk onevenwicht – vier broeken en maar één T-shirt? – herstellen. Nu kunnen we stilaan onze koffer inpakken… 

Koffer inpakken? Verticaal klasseren!

Iedereen die Marie Kondo nog maar een beetje kent, weet dat ze helemaal zot is van vouwen. In haar boek 'The Life-Changing Magic of Tidying Up' besteedt ze er zelfs een volledig hoofdstuk aan. Samengevat: vouw je kleren zo klein mogelijk op en steek ze vervolgens verticaal in je koffer. Zo bespaar je ruimte! Items van fijnere stoffen rol je het best op om kreuken te vermijden. 

Gepakt en gezakt

Efficiënt je koffer inpakken? Gebruik zakjes! Stop de accessoires en kabels samen, steek je schoenen in een zak en ook je make-up en ondergoed verdienen elk een aparte opbergzak. Extra tip: vul ‘lege ruimtes’ ook op met spullen. Zoals sokken in de cups van je bh of juwelen in je schoenen. 

Het resultaat? Een koffer die makkelijk sluit en waar gerust nog enkele souvenirs bij kunnen op de terugweg! En ook: minder was als je terugkomt. Wie twijfelt eigenlijk nog aan de Marie Kondo aanpak? 

Ben jij nog op zoek naar items die je een vonk van vreugde geven? Onze zomercollectie hangt klaar in je favoriete noba-winkel.

verkoopster_dames_marina.jpg