EHBW: Eerste Hulp Bij Waslabels

Waslabels lezen. Voor de meeste vrouwen is het een evidentie. Mannen zijn er vaak wat minder handig in. Voor sommigen zouden al die symbolen zelfs evengoed Chinese tekens kunnen zijn. Waar moet je nu op letten zodat je favoriete kledingstuk zijn wasbeurt overleeft? Of hoe vermijd je tijdens het winkelen de moeilijkere gevallen? Tijd voor tekst en uitleg!

Waslabels? Dat zijn vaak kriebelende stukjes stof die na een dagje shoppen genadeloos uit kledij worden geknipt. Zonde, want wat als je kledingstuk een specifieke wasinstructie nodig heeft? Een waslabel bevat namelijk alle specificaties om je kleding in topconditie te houden!

Wassen, drogen, strijken en meer

Het aantal graden aflezen van waslabels, dat moet nog wel lukken. Maar begin je alvast te duizelen bij de aanblik van de andere pictogrammen? Een handig overzicht helpt je op weg. Afprinten en boven je wasmachine hangen dus!

20170601_noba_waslabel.jpg

De ‘speciallekes’
We hadden het daarnet over moeilijkere gevallen. Al is de term delicaat beter van toepassing. Wel, hoe herken je tijdens het winkelen de kledingstukken die aan een wasmachine, droogkast en strijkijzer niet genoeg hebben?

Hou je ogen sowieso open voor de cirkel van Professioneel Reinigen. Want dat betekent zoveel als droogkuis.

Ook even opletten bij een hand in een badkuip op de waslabels. Dat symbool staat voor Handwas. Extra werk dus. Ook eentje om rekening mee te houden: Niet trommeldrogen. Een waslijn of wasrekje brengen in dat geval redding.

Een kledingstuk waar je een minimum aan werk hebt? Dan is het strijkijzer met een kruis erdoor je vriend.  Die items mag je namelijk niet strijken – da’s makkelijk!

Aan de slag

Tijd voor de praktijk nu. Haal je vuile was erbij, bestudeer de waslabels in detail en zorg voor een perfecte wasbeurt! Succes!