Feestoutfit doordragen: 7 tips om het hele jaar te stralen

De feesten zijn achter de rug, maar dat betekent niet dat je je glitterjurkje of kostuum naar het verste hoekje van je kleerkast moet verbannen. 7 tips om je feestoutfit door te dragen voor haar én voor hem.

Feestoutfit doordragen: voor haar

1. Zoek naar evenwicht

Straalde jij deze kerst in een glitterrok? Of stal je glimmende blouse al de aandacht? Voor een alledaagse look is een vleugje glitter geen enkel probleem. Als je tenminste evenwicht in je look brengt. Zo kan een glitterrok perfect, als je ‘m combineert met een neutraler, meer casual bovenstuk. Ook in het geval van je opvallende blouse kies je best voor een sobere broek.

2. Rolkraag-liefde

Feestoutfits, en meer specifiek feestelijke jurkjes, zijn niet echt warm. Diep uitgesneden decolletés, dunne stofjes, korte mouwen, … Allemaal redenen om je feestoutfit in de kast te laten.

Tóch die feestoutfit doordragen, kan perfect. Onze tip: investeer in enkele basic rolkraagtruien om onder je feestjurk te dragen. En dan hebben we het niet over dikke, wollen exemplaren. Maar rolkraagtruien van bijvoorbeeld katoen. Zo kom je niet alleen stralend voor de dag, maar ook lekker warm.

Ook een stel dikke panty’s mogen niet in je arsenaal ontbreken. Geen overbodig accessoire als de temperaturen flink dalen!

3. Haal je jeans boven

Een perfecte tegenhanger van alles wat chique is: jeans. Van een geklede blazer tot een glittertop; combineer ze met een jeans en je look gaat instant van chique naar casual. Zo makkelijk kan het soms zijn!

4. Stralend sober

Investeerde jij dit jaar in een prachtig paar glitterboots voor de feestdagen? Wauw! Zo’n paar is perfect om in te feesten, maar kan eigenlijk ook de rest van het jaar doorgedragen worden. Zorg er gewoon voor dat de rest van je outfit sober en in één kleur is. En… knallen maar!

Feestoutfit doordragen: voor hem

1. Mix it up

Droeg je tijdens de feestdagen een prachtig kostuum? Dan kan je deze feestoutfit doordragen, als je de stukken apart draagt tenminste. Denk maar aan een blazer met een jeans, een geklede broek met een trui of misschien wel een wit hemd gecombineerd met een chino. Laat je creativiteit de vrije loop gaan!

2. Ga voor jeans

Net zoals voor vrouwen, is een jeans ook voor mannen dé truc om een casual look te creëren. Want hoe chique je feestoutfit ook was, combineer het bovenstuk met een jeans en je kan er zo mee naar je werk.

3. Sneaker fever

Een geklede schoen maakt iedere outfit extra feestelijk. Ruil je kostuumschoenen in voor een paar coole sneakers en je hebt meteen een casual look.