Kerstfeest voorbereiden: 5 tips

Verwelkom jij straks de hele familie aan de kersttafel? Dan heb jij er ongetwijfeld al heel wat voorbereidende werken in de keuken opzitten! Om ervoor te zorgen dat echt alles vlekkeloos verloopt en jij bijgevolg stressvrij de voeten onder tafel kan schuiven: deze handige lijst om je kerstfeest voor te bereiden.

Geef je huis een schoonmaakbeurt

Organiseer je het kerstfeest bij je thuis, dan krijg je heel wat volk over de vloer. Familieleden die niet enkel aan de feesttafel plaatsnemen, maar ook in je living zitten, het toilet bezoeken, … Allemaal ruimtes die een schoonmaakbeurt kunnen gebruiken. Jij wilt toch namelijk de indruk wekken dat je huis er iedere dag zo piekfijn bij ligt? 

Bereid je feesttafel voor

Heb je genoeg borden, schalen, bestek en glazen voor al je gasten? En hoe zit het met de zitplaatsen? Heb  je eventueel nog extra stoelen nodig? Een kerstfeest voorbereiden is ook rekening houden met heel wat praktische zaken. Maak op voorhand een lijstje en verzamel alvast al het nodige bestek en servies. Zo heb je meteen een goed zicht op wat je hebt én wat je nog mist.

Ook de tafeldecoratie is iets om op tijd over na te denken. Welke stijl kies jij dit jaar voor je feesttafel? Een gezellig aangeklede tafel maakt het kerstdiner namelijk extra feestelijk. Check je kast dus zeker op tafellinnen. En schuim decoratiewinkels af voor leuke aankleding.

Haal je camera boven

De feestdagen, dat is vooral quality time doorbrengen met je familie. Leuke momenten die vast en zeker vereeuwigd moeten worden. Check daarom zeker of je fototoestel is opgeladen en je ruimte genoeg vrij hebt op je geheugenkaart. Gebruik je liever je smartphone? Steek dan ook deze zeker in het stopcontact.

Ben je klaar met het kerstfeest voor te bereiden en kan het feest beginnen? Leg je fototoestel of smartphone dan op een zichtbare plaats. Zo vergeet je zeker geen leuke foto’s te nemen!

Leg je outfit klaar

Het zal je maar gebeuren; je kersttafel is perfect gedekt en alle voorbereidingen voor het feestmenu zijn getroffen. Net wanneer jij je feestoutfit wilt gaan uitkiezen zijn je gasten al daar. Oh nee!

Zorg er daarom voor dat je voorbereid bent. Zoek de dag op voorhand je outfit bij mekaar. En dan hebben we het niet enkel over je kledij, ook je schoenen en accessoires leg je best al klaar. Zo heb jij zeker geen last van outfitstress.

Kan jij nog wel een toffe feestoutfit voor het kerstfeest gebruiken? Spring zeker eens binnen bij je dichtstbijzijnde noba winkel. Onze verkoopsters helpen je graag op weg.

Vlekvrije feestdagen

Knoeien aan de feesttafel is snel gebeurd. Van tomatendrama’s tot chocoladesmurrie; met onze handige lijst om vlekken te verwijderen zijn die drama’s snel vergeten. Je kerstfeest voorbereiden? Onze lijst afprinten en bij de hand houden!

Klaar voor een schitterend kerstfeest?

Een kerstfeest voorbereiden kan er soms stressvol aan toe gaan. Maar eens het feest begint is het vooral genieten. Wij wensen je dan ook warme feestdagen toe met je hele familie.