Kleding voor kleine mannen: 4x modetips voor een maatje kleiner

Kleren maken de man. Maar de juiste kleding als kleinere man vinden: het kan vaak een uitdaging zijn. Gelukkig zijn er een aantal slimme tips en tricks om een outfit te vinden die je op het lijf geschreven is. Verkoopster Carine van noba Bilzen helpt je op weg met 4 modetips voor kleinere mannen. 

 

1. Besteed aandacht aan de kleur

Kleiner van gestalte? Dan let je beter op met felle kleuren zoals rood, geel of groen. Die kunnen je een ietwat kinderachtige look geven in combinatie met je lengte. Kies daarentegen voor rustigere en meer volwassen kleuren. Varianten zoals bordeauxrood, okergeel of donkergroen do the trick!

Wil je graag wat langer lijken? Kies dan voor een outfit in één kleur. Je kleding vormt op die manier één geheel, waardoor je meteen groter oogt. Wil je toch liever kleuren combineren? Blijf dan bij tinten uit dezelfde kleurenfamilie. Doe je dat niet, dan kunnen te veel verschillende kleuren je lichaam net verdelen en nog kleiner doen lijken.

2. Kies de juiste maat

Mannen hebben vaak de neiging om voor een maatje groter te kiezen. En die oversized look is hip, maar helaas niet voor iedereen weggelegd. Kleinere mannen kiezen dan ook beter voor kleding die naadloos past. Zoals een trui die goed aansluit bij de schouders en taille. Of een broek die net tot op je veters komt. Want bovenkleding die losjes valt of broeken die je enkels laten zien, doen je jammer genoeg kleiner lijken dan je bent.

3. Experimenteer met prints

Bij grote mannen kan een opvallende print al snel overheersend zijn. Maar kleinere mannen komen er wél makkelijk mee weg. Durf dus gerust wat te experimenteren met overhemden of T-shirts in leuke grafische prints. Wat niet mag ontbreken in je kleerkast: de verticale streep. Die doet je langer lijken. Horizontale strepen laat je dan weer beter achterwege. Waarom? Omdat ze je niet alleen breder maken, maar ook de focus op je kortere lengte leggen.

4. Maak de juiste schoenkeuze

Wil je als vrouw groter lijken? Dan kan je gewoon een paar hoge hakken uit de kast halen en klaar. Maar ook mannen kunnen gerust wat spelen met de dikte van hun zool. Denk maar aan sneakers of lage boots met een zool die een paar centimeter dik is. Die dikte valt misschien niet op, maar kan wel degelijk een verschil maken. Al let je wel beter op met sneakers of laarzen die boven je enkel komen. Die verkleinen je benen en doen je weer wat korter lijken.

Stijladvies op maat

Ben je wat kleiner van gestalte en heb je nood aan kledingadvies op maat? Of heb je hulp nodig  met het samenstellen van je outfit, ongeacht je lengte? Kom eens langs in jouw favoriete noba filiaal, waar onze verkoopsters van de herenafdeling steeds voor je klaarstaan. Ik help je met veel plezier een juiste outfit vinden in noba Bilzen.

heren_carine.jpg