Kreukvrij inpakken: zo komt je kledij kreukvrij uit je koffer!

De paasvakantie is het ideale moment voor die eerste echte vakantietrip van het jaar. Een toffe reis naar warmere oorden in het vooruitzicht? Of staat er een gezellige citytrip op de planning? Dan mogen kleren vol kreuken de pret niet bederven. Hou onze tips in je achterhoofd en jij wordt pro in kreukvrij inpakken!

De traditionele methode

Kreukvrij inpakken? Leg dan al je zware spullen en schoenen onderaan. Daar bovenop leg je al de kledingstukken die netjes zijn opgevouwen. Doe je het andersom, dan drukken de zware stukken op je kledij en ontstaan vervelende plooien.

Nog een paar kleine open plaatsen in je koffer? Vul ze op met kleinere kledingstukken als ondergoed, sokken of handdoeken. Zit alles in je koffer? Vergeet dan niet de riemen aan de binnenzijde te sluiten om er zeker van te zijn dat alles netjes op zijn plaats blijft zitten.

De rolmethode

Ruimte besparen én kreukvrije kledij hebben als je op je bestemming je koffer opendoet? Daar is de rolmethode perfect voor! Opgerolde kledij neemt namelijk veel minder ruimte in beslag dan opgevouwen items.

Hoe ga je aan de slag? Leg verschillende kledingstukken op mekaar (bijvoorbeeld 4 T-shirts) en rol de stukken zo plat mogelijk op. Vervolgens plaats je ze voorzichtig in je koffer. Hierbij is het belangrijk de rollen stevig tegen elkaar te drukken om het uitrollen en bijgevolg het kreuken te vermijden.

Kreukvrije stoffen

Waarom moeite doen om al je kleren zorgvuldig te rangschikken of op te vouwen als je simpelweg voor kreukvrije stoffen kan kiezen? Dat maakt kreukvrij inpakken een stuk gemakkelijker! In tegenstelling tot natuurlijke materialen, zijn synthetische materialen prima opgewassen tegen kreuken. Je mag het gerust proberen, deze stoffen kunnen uren opgepropt zitten en vertonen nog geen plooitje: polyester- en polyamidestoffen, lyocell, lycra of cashmere. Even het kledinglabel checken en je bent zeker!

SOS-tip

En wat als je kleding bij het uitpakken toch enkele kreuken vertonen? Dan brengt de stoom van de douche redding! Hang je kleren in de badkamer, laat warm water lopen en laat de stoom zijn werk doen!

Kreukvrij inpakken: wij weten raad

Genieten van je vakantie of citytrip zonder vervelende valse vouwen in je kleren? Kreukvrij inpakken is de oplossing! Ben je misschien nog op zoek naar de ultieme vakantie-outfit? Spring gerust eens bij ons binnen, onze verkoopsters weten raad!