Laagjesmode: zo loop jij er warm én hip bij

De temperaturen dalen en we duffelen ons weer heerlijk in. Laagjesmode is dan ook perfect om je de hele dag door lekker warm te houden. Of om snel iets uit te trekken als het toch iets te warm is. Scoren met laagjes én er modieus bijlopen? Houd onze tips in je achterhoofd!

Moet er nog kleur zijn?

Een kleurige top afwerken met een warm vest? Maar welke kleur heeft dat vest dan best? Bij laagjesmode baseer je je best op het ton-sur-ton principe. Hierbij kies je één kleur uit je outfit en daar bouw je vervolgens op verder. Zo kan je met kleur blijven spelen zonder dat er een overload aan kleuren ontstaat.

Eerder uitpakken met één kleur? Houd je outfit dan sober en knal met één eyecatcher.

Princess of the prints

Een print combineren? Dat is helemaal niet moeilijk. Tegenwoordig is het trouwens super hip om prints te mixen. Vooral streepjes vallen met zowat alles goed te combineren: panterprint met streepjes, verschillende diktes van streepjes door mekaar, maar ook met ruitjes.

Zit er een ingewikkeldere print in jouw outfit? Houd er dan rekening mee dat je in hetzelfde kleurenpalet blijft. Zo wordt het geheel niet te druk en blijft je outfit een mooi geheel.

Welke print dan weer het best bij jouw figuur staat, kon je hier weer lezen.

Slimme combo’s

Bij laagjesmode komt het erop neer om verschillende stoffen en texturen op een slimme manier te combineren zodat er een frisse look ontstaat. Zo kan een luchtige top of hemd bijvoorbeeld perfect gecombineerd worden met een wollen trui. Ga je dezelfde, zware stoffen combineren? Dan oog je al snel minder slank. En dat wil je net voorkomen.

Bovendien is het ook belangrijk dat je kledij comfortabel blijft. Wie er niet wilt bij lopen als een Michelin-mannetje kiest dus best voor meerdere dunne stoffen. Wist je trouwens dat meerdere laagjes ons warmer houden dan één dikke laag kleding?

Nazomeren

Laagjesmode is trouwens perfect om je zomerse items ook in de herfst door te dragen. Je favoriete zomerse jurkje kan je zo in enkele stappen upgraden naar een warme look:

  • draag er een coltrui onder;
  • combineer met warme panty’s;
  • of werk af met een heerlijk warm vest.

Laagjesmode op jouw maat

Op zoek naar een hippe outfit met laagjes die je lekker warm houdt? Daag onze verkoopsters gerust uit, zij laten je laag… euh graag stralen!