Minder strijken dankzij 5 handige tips

Wij houden van fashion. Maar strijken, daar doe je ons niet altijd een plezier mee.  Speciaal daarom selecteerde verkoopster Veroniek van noba Hasselt 5 handige tips. Minder strijken en meer van je kleren genieten? Yes please!

Check je wasmachine

Minder strijken, dat begint al bij je wasmachine. Want hoe voller je wasmachine, hoe groter de kans dat je kleren er gekreukt uitkomen. Mijn tip: vul je wasmachine maar voor 75%. Zo krijgt je kledij alle ruimte en worden de vezels ervan niet platgedrukt.

Wist je trouwens dat de meeste wasmachines tegenwoordig zijn uitgerust met een kreukherstellend programma? Doordat het centrifugeren op een lager toerental gebeurt kreukt je was minder snel, en moet jij bijgevolg minder strijken.

Droog correct

Is je wasmachine klaar? Hang je kleren dan meteen op een droogrek of stop ze in de droogkast. Hoe langer je de was in je machine laat zitten, hoe groter de kans op kreuken.

Kies je ervoor je was te laten drogen op een droogrek, gebruik dan zo weinig mogelijk wasknijpers. Die zorgen immers snel voor extra kreuken.

Ga jij voor het gemak van de droogkast? Haal je kleren dan zo snel mogelijk uit de droogkast als deze klaar is. Nu de kleren nog warm zijn kan je ze perfect kreukvrij opvouwen of meteen in je kleerkast hangen.

Minder strijken dankzij stoom

Moet je ergens naartoe, maar kan je favoriete outfit nog wel een strijkbeurt gebruiken? Je douche snelt te hulp! Jawel, je leest het goed: de stoom die vrijkomt door warm water zorgt er immers voor dat je kleding in no time kreukvrij is. Hang je kledingstuk op in de badkamer, sluit de deur en hup onder de douche!

Om nog even in de badkamersfeer te blijven: ook je haardroger is een perfect anti-kreukmiddel. Besprenkel je kledingstuk met wat water en blaas het droog met een haardroger. Geen kreukje meer te zien!

Spray de kreuken weg

Even sprayen en kreuken verdwijnen in een oogopslag. Toegegeven, het klinkt als magie. Maar met een anti-kreukspray kan het. Bovendien geeft een anti-kreukspray ook nog eens een lekker geurtje aan je kledij. Win-win!

Voor je de anti-kreukspray op je favoriete top spuit; test het product altijd even uit op een klein plekje of op een oud kledingstuk. Het zou immers zonde zijn als de spray een vlek nalaat.

Kies voor kreukvrije stoffen

Wil je helemaal op veilig spelen? Minder strijken kan je ook door te kiezen voor kledij uit kreukvrije stoffen. Dat zijn synthetische stoffen die zelfs na lang opgepropt te zitten, nog geen kreukje vertonen. Daar vertellen we je in deze blog graag alles over.

Een leuke outfit in kreukvrij stof, daar helpen we je graag weer verder mee in één van onze noba winkels.

veroniek.jpg