Schoenen matchen met je outfit: dit moét je weten

Schoenen matchen met je handtas? Makkelijk, toch. Maar dat is gelukkig al een eeuwigheid passé. Match je schoenen liever met je noba outfit! Benieuwd hoe je dat doet op een moderne manier? Vooraleer je je schoenenkast induikt, lees even mee met de belangrijkste stijltips van verkoopster Nicole van noba Bree. 

Kiezen voor een paar schoenen dat helemaal in de lijn en kleur ligt van je outfit. First Lady Melania Trump doet het, Kate Middleton - de vrouw van de Britse prins William -  doet het al jaren en ook de modehuizen sturen hun modellen tegenwoordig matchy-matchy de catwalk op. Wie rekening houdt met de volgende tips, kan zonder zorgen schoenen matchen en de deur uitstappen! 

1.    Kies schoenen die één tint donkerder zijn dan je outfit 

Je outfit matchen met de kleur van je schoenen, is niet zonder gevaar. Je zit er al snel enkele tinten langs, wat kan zorgen voor een outfitflater van jewelste. Om deze situatie te vermijden: kies altijd voor een paar schoenen die een tint donkerder zijn dan je outfit. Het verschil in kleur zal nauwelijks zichtbaar zijn en je outfit zal niet ‘vloeken’ met je schoenen. 

2.    Dezelfde kleur én dezelfde stof? Te veel van het goede!

Niemand wil eruitzien alsof je de gordijnen hebt afgetrokken om die te verwerken in zowel je jurk als je schoenen. Zorg er dus met andere woorden voor dat het materiaal van je kledij niet op het materiaal van je schoenen aansluit. Kies schoeisel in dezelfde kleur, maar in een ander materiaal – bijvoorbeeld fluweel of metallic – om textuur aan je outfit toe te voegen. 

3.    Wees niet bang om prints te matchen

Een jurk met print én schoenen in exact dezelfde print: niet iedereen heeft het zomaar in zijn kast liggen. Maar, soms wil je outfitgewijs wel eens een statement maken. Geen betere manier dan je accessoires en kledij in dezelfde outfit te combineren. Outfit en schoenen matchen voor de durvers!

4.    Schoenen matchen? Kan ook casual! 

Je schoenen matchen met je outfit, is dat enkel voor formele gelegenheden? Nee! Een crèmekleurig jumpsuit naar het werk combineren met matchy crèmekleurige shoes? Doen!

Op zoek naar een ideale outfit bij je favoriete paar schoenen? Kom langs in je favoriete noba-winkel. 

verkoopster_nicole.jpg