Slanker lijken in 5 tips: camoufleren kan je leren

Wie slank wilt zijn, moet slim zijn. Als het op kleding aankomt, tenminste. Want wie de juiste kleding combineert kan gerust voor een paar maatjes minder doorgaan. Benieuwd? Wij delen graag onze insider tips om slanker te lijken!

We zijn - jammer genoeg - niet allemaal gezegend met het goddelijk figuur van een topmodel. En daarbij, we lusten al eens graag een cavaatje (of twee… misschien drie) en ruilen een gezonde salade met quinoa maar al te graag in voor een pizza. Met extra kaas als het even kan.

Overvalt je nu een lichte paniek bij de gedachte aan een overvolle, zweterige fitnessclub? Geen zorgen dames! Wij leren jullie met behulp van de juiste kledingstukken slanker te lijken.

1. Een maatje meer?

“Ik draag oversized stukken om zo mijn vervelend buikje te verhullen.” Mooi geprobeerd, maar (te) grote kledingstukken laten je helaas alleen maar dikker lijken.

Ook te kleine kleding laat je best achterwege. Een te klein bloesje waar de knoopjes van dreigen te springen, is allerminst charmant.

Dus probeer je niet in iets klein te wringen, maar laat te groot ook hangen. Wees eerlijk met  jezelf en ga voor perfect passende kledij.

2. Focus op je sterke kanten

Heb je een prachtig decolleté? Ellenlange benen om ‘u’ tegen te zeggen? Of ben je gezegend met een volle poep à la Kim Kardashian? Uitspelen die troeven!

Ga voor een diep uitgesneden bloesje, een prachtig minirokje of een strakke broek die je sterke punten in de verf zet. Let wel, less is more. Speel dus steeds één sterk punt uit. Een diep uitgesneden decolleté in combinatie met een minirokje is misschien niet zo’n goed idee.

3. De juiste pasvorm

Zot van zwierige kleedjes? Kies voor een A-lijn figuur! Deze vorm is perfect om je bredere heupen en dijen te camoufleren en de nadruk op je bovenlichaam te leggen. Perfect om slanker te lijken! Win-win dus.

Dat ook bij broeken de pasvorm een belangrijke rol speelt kon je in ons vorige blogbericht alvast lezen. Modellen met een rechte pijp zijn perfect om je benen slanker te doen lijken.

4. Een streepje voor

Streepjes of naden op je bloes of broek? Zorg ervoor dat ze steeds in de verticale richting lopen. Want zoals iedereen weet: verticaal slankt af, horizontaal verdikt!

5. Ga voor zwart

Dé camouflagetip der camouflagetips. Zwart zorgt ervoor dat je slanker lijkt. Een volledig zwarte outfit, saai? Niets van! Speel met diverse texturen en vormen voor een toplook.

Aan de slag nu

Houd onze tips in het achterhoofd en geniet van een slanke taille, zonder uren te zwoegen in de fitness (graag gedaan!). Zit je toch nog met specifieke vragen over hoe de juiste items je slanker laten lijken? Onze verkoopsters helpen je graag verder in een noba winkel bij jou in de buurt!