Trouwfeest kledij: hoe straal je als gast?

Onze brievenbus heeft het geweten: het trouwseizoen is volop bezig. Wat trek je nu best aan zodat jij helemaal straalt als gast, maar niet alle aandacht van de bruid wegneemt? Trouwfeest kledij op jouw maat: hoog tijd om I Do te zeggen tegen onze 5 geloftes.

Gelofte 1: gij zult de dresscode respecteren

Iets dat je steevast op iedere trouwuitnodiging terugvindt, is de dresscode. Wij helpen jou de code te kraken:

  • Cocktail betekent een mooi jurkje tot net boven de knie met bijpassende hakken en accessoires.
  • Black tie is de iets chiquere variant. Denk: exclusiviteit, avondjurken en elegante schoenen.
  • Lees je ‘casual’ op de uitnodiging, neem dat dan niet te serieus. Kom casual, maar toch gekleed voor de dag. Denk: feestelijk, hip, modern en elegant.

Gelofte 2: gij zult de traditie in ere houden

Hoe je het ook draait of keert, een trouwfeest is een traditioneel gegeven waarbij nette kledij altijd op zijn plaats is. Vrouwen scoren dus altijd goed met een nette jurk en een aangepast vestje. Mannen kunnen dan weer niets misdoen met een kostuum of blazer met nette broek

Maar ook een meer eigentijdse variant van trouwfeest kledij kan perfect. Zo kiezen vrouwen voor een lang kleedje met deftige schoenen eronder. Mannen staan dan weer perfect met een  geklede broek en een leuk hemdje. De stijl van trouwfeest kledij zoeken die het best bij jou past? Onze verkoopsters helpen je graag op weg.

Gelofte 3: gij zult geen okselvijvers produceren

Een zomerse bruiloft gaat gepaard met veel zon en soms tropische temperaturen. Kleed je hier dan ook naar. Kies voor stoffen die goed meegeven , lekker luchtig zijn en waarop zweetranden niet aftekenen. Want niemand zit graag naast iemand die al urenlang in een stijve outfit aan het zweten is.

Gelofte 4: gij zult kleur bekennen

Bij trouwfeesten is er maar één regel als het op kleur aankomt: draag geen wit of ecru. Want deze kleuren zijn weggelegd voor de bruid.

Bij een zomerse bruiloft hoort nu eenmaal een streepje kleur. Felle, zomerse kleuren of zachte pasteltinten: met kleur kan je niets misdoen. Wil je helemaal on trend zijn? Kies dan voor violet of geel. Die kleuren zijn momenteel helemaal hot!

Gelofte 5: gij zult subtiel zijn

Een perfecte trouwoutfit zit ‘m vaak in de details. Schoenen die matchen met je handtas, een prachtig juweel bij een verder sobere outfit, enzovoort. Al deze kleine details laten aan het bruidspaar zien dat jij moeite hebt gedaan voor hun speciale dag.