Verschillende dresscodes voor jou ontcijferd

In een glamoureuze cocktailjurk je entree maken terwijl iedereen duidelijk voor een meer casual look ging. Of in een comfy broek en trui gehuld zijn terwijl de rest van de feestgangers er strak in het pak bijloopt. Auwch… dresscode niet begrepen? Geen zorgen, wij ontcijferen voor jou de verschillende dresscodes!

Black tie

Dit is een heel formele dresscode. Mannen kiezen voor een donker twee- of driedelig pak met een wit overhemd. En een zwarte (vlinder)das natuurlijk.

Vrouwen halen best een lange avondjurk uit de kast, gecombineerd met chique accessoires. Heel glamoureus dus!

Cocktail

Een trapje lager dan de black tie staat de cocktail dresscode. Voor vrouwen is deze dresscode vooral op één kledingstuk gericht: een cocktailjurk. Dit is een feestelijk jurkje dat net iets boven de knie valt. Een clutch, opvallende juwelen en een stel pumps maken het geheel af.

Mannen scoren bij ‘cocktail’ dan weer met stijlvolle kledij. Een das is hierbij geen must.

Stadskledij

Ook wel gekend als ‘tenue de ville’. Dit is een redelijk casual kledingstijl. Maar vergis je niet: een jeansbroek kan écht niet. Mannen kiezen bij deze dresscode best voor een kostuum of geklede broek met hemd.

Vrouwen gaan hierbij meestal voor een leuk jurkje. Maar ook een geklede broek, jumpsuit of elegant pak is helemaal op zijn plaats.

(Smart) Casual

Smart casual of casual zijn de minst formele dresscodes, waarbij smart casual nog net een beetje chiquer is. Vervolgens ben je vrij om te kiezen wat je aantrekt… op voorwaarde dat je het wel feestelijk houdt. Vrijetijdskleding kan dus perfect.

Bij mannen is een kostuum dan ook niet noodzakelijk, een nette broek of mooi hemd dan weer wel. De grootste valkuil bij (smart) casual is vooral dat je té chique gekleed komt aandraven.

Verschillende dresscodes, één stralende look

Een leuk event op de planning staan en kan je nog wel wat hulp gebruiken om de dresscode te ontcijferen? Spring eens binnen in je favoriete noba winkel, onze verkoopsters helpen je graag verder.