Vlekken verwijderen uit kinderkleding: 7 handige tips

Ook al zijn ze nog zo mooi gekleed; kinderen blijven kinderen. En dus krijgt kinderkleding het vaak hard te verduren. Van grasvlekken tot kauwgomrestanten: verkoopster Birgit van noba Bilzen vertelt je hoe je komaf maakt met de meest voorkomende vlekken. Afprinten en bij je wasmachine hangen dus!

Beginnen doe ik met een algemene tip: vlekken verwijderen betekent snel zijn. Van zodra je een vlek hebt gespot op kinderkleding, grijp je best meteen in. Want hoe ouder de vlek, hoe moeilijker ‘m te verwijderen is.

Gras

Grasvlekken verwijderen? Maak een sopje van wasmiddel en heet water, en laat het kledingstuk hier in weken. Blijft de grasvlek toch nog zichtbaar? Een vleugje tandpasta doet de vlek helemaal verdwijnen!

Bloed

Heeft je kleintje zich bezeerd en is er een bloedvlek te zien? Spoel het kledingstuk goed met koud water en laat vervolgens een flinke dosis zout inwerken op de vlek. Let op met warm water, dat is bij bloedvlekken uit den boze.

Lijm

Zijn je kids iets te gretig aan het knutselen geweest? Lijmresten lijken op het eerste zicht moeilijk te verwijderen, aangezien lijm snel hard wordt. Door de lijm met nagellak remover te bewerken, wordt het goedje terug vloeibaar en kan je de resten verwijderen. Wassen doe je vervolgens gewoon met heet water en wasmiddel.

Kauwgom

Kauwgomvlekken verwijderen? Dan heb je twee opties: of je wrijft met ijsblokjes over de kauwgomvlek. Of je stopt het kledingstuk minstens een uur in de diepvries. Eens de kauwgom goed hard is krijg je ‘m makkelijk verwijderd.

Inkt

Viltstift of balpen op een kledingstuk: daar word je als ouder niet blij van. Balpenvlekken verwijder je met een beetje pure alcohol of citroensap. Vervelende viltstiftvlekken krijg je dan weer weg met een beetje melk.

Fruitsap

Iets te gretig geweest met inschenken van fruitsap? Zo’n vlek verwijder je het best met een sopje van warm water en een paar druppels witte azijn.

Aarde

In tegenstelling tot de vorige vlekken laat je een aardevlek best eerst drogen. Veeg vervolgens de losse stukjes aarde van de vlek af. Een sopje van warm water en een beetje afwasmiddel verwijdert de hele vlek.

Vlekken verwijderen: wij weten raad

Houd deze handige tips bij de hand en je hebt nooit meer problemen met vlekken verwijderen. Vlekkeloze kinderkleding volgens de laatste trends, die spot je dan weer in je favoriete noba winkel. Kies je voor noba Bilzen, dan help ik je graag verder!

noba-birgit.jpg