Welke jeans voor welk figuur: zo vind je een jeansbroek die écht bij je past

Het is weer broekenweer! Tijd dus om je kleerkast in te duiken en die blote benen te vervangen door jeansbroek. Maar welke jeans past het best voor jouw figuur? In de jungle van verschillende jeansmodellen is het geen simpele opdracht om er eentje te vinden die jou flatteert. Verkoopster Noémi van noba Zandhoven legt je uit welk model bij welk figuur past.

Lange benen

Ben je gezegend met een stel lange benen? Dan behoor jij tot de lucky few die met bijna alles staan. En dat geluk mag je showen! Een flared jeans doet jouw benen in een handomdraai nóg langer lijken. De broekspijpen lopen vanaf de knie wat uit tot op je voeten, waardoor ze de lengte van je benen extra benadrukken. Daarnaast kom je ook moeiteloos weg met een enkeljeans of andere cropped jeans.

Korte benen

Ben je klein? Of heb je een langer bovenlichaam? Kies dan voor een jeansbroek met een hoge taille. Die verlengt je benen en haalt de focus van je bovenlichaam weg. Aan de onderkant kan je dan weer gaan voor een slim, straight of flared model. Welk model je ook kiest, let er wel op dat je broek niet te kort of te lang is, want dat doet je weer kleiner lijken. Wil je er graag wat extra centimeters bij? Kies dan voor een donkere jeans en combineer met hakken in diezelfde donkere kleur. Wow-effect verzekerd!

Ronde billen

Heb jij vanachter een stel ronde billen? Lucky you! Zet je troeven gerust wat extra in de schijnwerpers door te kiezen voor een strakke jeans. Ook een bootcut of flared jeans staan jou als gegoten, want die benadrukken je vormen nog eens extra. Mom jeans laat je dan weer beter achterwege, want die laten je billen platter en breder lijken. Wil je je billen net minder laten opvallen? Dan kan je ze verdoezelen door voor een jeansbroek in een donkere kleur te kiezen, zonder achterzakken of andere versieringen. Kortom: zo simpel mogelijk. 

Platte billen

Heb je een platte poep, maar wil je je billen liever wat voller doen lijken? Versieringen to the rescue! Opvallende achterzakken, kleurrijke stiksels, een groot label vanachter, … zorgen al snel dat je achterwerk een stuk voller lijkt. Liever geen focus op je billen? Dan haalt een donkere kleur de aandacht weer weg.

Brede heupen

Brede heupen zijn vrouwelijk, maar kunnen je in een jeans ook zwaarder doen lijken. Wil je ze liever niet accentueren? Draag dan een jeansbroek met een lage taille. Die haalt de focus weg van je heupen en doet je slanker lijken. Daarnaast vermijd je best skinny jeans - tenzij ze niet extreem strak zitten - of net te loszittende jeans zoals een boyfriend model. Ga in de plaats voor een slim of straight model. Ook lichte kleuren of een dikkere stof laat je beter achterwege.

Smalle lichaamsbouw

Ben je smal gebouwd? Zet je slanke figuur dan extra in de kijker door te kiezen voor een broek met een hoge taille. Die accentueert niet alleen je lichaamsbouw, maar verlengt je benen ook eindeloos. Zowel aansluitende als lossere modellen staan je goed, op voorwaarde dat je jeans geen laag kruis heeft. Wil je graag meer rondingen? Draag dan eens strakke jeans in een lichte kleur of met een opvallende print. 

De perfecte jeans voor jouw figuur? Let’s shop!

Ben je op zoek naar een jeansbroek die perfect bij jouw lichaamstype past? Spring dan zeker binnen in een van onze noba winkels. Onze verkoopsters maken je graag wegwijs in onze collectie jeansbroeken en helpen je graag met het vinden van de perfecte jeans die bij jouw figuur past. Kom je langs in noba Zandhoven, dan help ik je met heel veel plezier verder.

noemie_2.jpg