Winterjas kiezen: 4 tips voor de perfecte winterjas

Van trenchcoat, parka en teddycoat tot een mantel: wie op zoek is naar een warme winterjas heeft tegenwoordig keuze te over. Maar hoe kies je uit al die modellen dé perfecte winterjas? Wij geven je enkele handige tips!

Op maat van jouw figuur…

Een winterjas moet vooral afgestemd zijn op jouw figuur. Houd dus rekening met deze tips:

  • Ben je wat zwaarder, kies dan niet voor een Michelin-model. Deze voegt alleen maar extra volume toe. Deze jas kan wel perfect voor iemand met een slank figuur.
  • Heb je eerder korte benen? Of ben je klein? Dan is een lange jas tot voorbij je knieën geen goed idee. Een korter jasje daarentegen laat je benen optisch een stuk langer lijken. Handig!
  • Vrouwen met grote borsten kiezen best voor een jas zonder grote knopen of andere versieringen op borsthoogte. Deze laten je boezem alleen nog maar zwaarder lijken.
  • Heb je een buikje? Kies dan voor een winterjas met een tailleriem. Deze snoert je taille mooi in en geeft jou een prachtig zandloperfiguur.

Daarnaast is de maat van je winterjas ook heel belangrijk. Houd ermee rekening dat je in de winter wel wat meer laagjes dan gewoonlijk draagt. Een winterjas een maatje groter kiezen dan normaal, is dan ook zeker aan te raden.

… en jouw eisen

Een winterjas sluit aan bij jouw eigen levensstijl. Voor je een winterjas kiest, is het dus handig een antwoord te formuleren op vragen als: Ga je vaak met de fiets weg of zit je meer in je auto? Ben je vaak lang buiten? Heb je het snel koud? Houd je van een stoere of eerder een klassieke winterjas? … Enkel zo ben je zeker dat je de winterjas eruit kiest die het best bij je past!

Het juiste stof

Winter in België? Dat is koude, regen, wind en sneeuwbuien. Een goede winterjas moet hier perfect tegen opgewassen zijn. Kies dan ook een winterjas uit een water- en winddichte stof. Zo is een wollen jas bijvoorbeeld lekker warm, maar voel je hier vaak de wind door. Terwijl een gewatteerde winterjas wél opgewassen is tegen koude temperaturen en een snijdende wind.

Waar voor je geld

Voor een kwalitatieve, mooie winterjas tel je al snel wat geld neer. En dat is normaal, want dit kledingstuk houd je lekker warm en draag je ook de hele winter door.

Doe de test maar eens: deel het bedrag dat je betaalde door het aantal keren dat je je jas draagt. En vergelijk nu dat bedrag eens met het mooie jurkje dat je afgelopen zomer maar vier keer droeg… De investering meer dan waard dus!

Winterjas kiezen: wij weten raad

Op zoek naar een trendy winterjas op jouw maat? Maak je keuze uit meer dan 60 merken en vind de winterjas die het best bij je past. Onze verkoopsters helpen je graag verder bij maken van de juiste keuze!