De perfecte feestkledij voor jouw eerste Kerst met de schoonfamilie…

Stress! Zweet! Het einde van het jaar betekent voor veel nieuwe koppels ook de eerste ontmoeting met de schoonfamilie. Schoonouders, tantes, nonkels, neven en nichten die een keurende blik in jouw richting werpen… instant okselvijvers! Dankzij onze tips maak jij met de juiste feestkledij van die eerste indruk een goede indruk!

Don’t overdress or underdress. Kies voor de veilige tussenweg. Maar wat nog belangrijker is: blijf vooral jezelf. En pas jouw feestkledij aan jouw eigen stijl aan. Draag jij bijvoorbeeld altijd casual outfits, hijs je dan niet in een over the top outfit om aan de feesttafel aan te schuiven.

schoonfamilie_2.jpg

Feestkledij voor vrouwen

Als vrouw kan je nooit iets misdoen met een Little Black Dress (ook wel bekend als LBD). Een zwart jurkje met een mooie halsuitsnijding en een model dat perfect bij jouw figuur past. Een little black dress, saai? Niets van. Naast gewone zwarte jurkjes, vind je ook LBD’s die zijn afgewerkt met parels, lurex borduur, sierstiksels, kant of zelfs strass.

Bovendien zijn het de accessoires die voor een toplook zorgen. Het is niet omdat jouw jurk zwart is, dat je accessoires dat moeten zijn. Werk af met een contrasterend riempje, een sjaaltje met leuke print, een toffe handtas, felgekleurde schoenen of statement juwelen. Ook zilveren, bronzen of gouden accessoires passen perfect bij je little black dress en geven meteen een feestelijke toets aan je outfit!

schoonfamilie_3.jpg

Feestkledij voor mannen

Wil je zeker scoren bij jouw schoonfamilie? Kies dan voor een casual-chic look. En zeker niet voor foute kersttruien. Laat een maatpak, strik of das achterwege en investeer in enkele goede stukken. Ga voor een nette jeans, een tof hemd en een casual blazer, in jersey stof bijvoorbeeld. Dan straal je in een supercomfortabele outfit die er toch erg opgekleed uitziet én heel afdraagbaar is.

Baad je nu al in het angstzweet als je denkt aan de talloze vragen van je schoonfamilie? Kies dan niet voor een uni gekleurd, maar ga voor een wit of zwart hemd. Dat is namelijk beter om eventuele zweetplekken te verdoezelen.

Ook een optie: hemden met een all-over-print. Die camoufleren vlekken beter dan uni hemden – of het nu om zweet- of om voedselvlekken gaat…

 

Match met je partner

Helemaal indruk maken als koppel? Kies dan samen voor een toffe accentkleur die jullie allebei in jullie feestkledij laten terugkomen. Kerst is namelijk hét moment bij uitstek om toffe foto’s te maken. Het meest stralende koppel op al die foto’s? Juist ja, dat gaan jullie zijn!

noba_feestdagen.jpg

Feestkledij om mee uit te pakken

Helemaal zeker zijn van een toffe outfit die een goede indruk achterlaat op je schoonfamilie? Spring gerust eens binnen in een noba-winkel bij jou in de buurt. Onze experts helpen je graag verder!