De perfecte print voor jouw figuur: hier moet je op letten!

Prints transformeren iedere look tot een echte eyecatcher. En ze zetten je troeven perfect in de verf. Als je de juiste print voor jouw figuur gebruikt, tenminste! Tijd voor tips en tricks.

Print voor jouw figuur: de basis

Voor we je inwijden in de wereld van prints, is het belangrijk de vuistregel te kennen. Die luidt als volgt: grote prints vergroten en kleine prints camoufleren. Wil je bijvoorbeeld je volumineuze boezem niet in de spotlight zetten, dan laat je een grote print best achterwege. Die doet je boezem alleen maar groter lijken. 

Je hebt brede heupen

Ben je gezegend met brede heupen? Dan is het een kwestie van een mooie verhouding te creëren. Dat kon je al in één van onze vorige blogartikels lezen. Hoe je dat doet? Verleg de focus met behulp van prints. Een felgekleurde top met print doet wonderen en neemt de aandacht weg van je heupen. Combineer met een donkere, sobere jeans of rok et voilà, een geslaagde look!

Je hebt een breed bovenlichaam

Heb jij een appelfiguur? Dan is het belangrijk om je smalle heupen in balans te brengen met je brede bovenlichaam. Dat doe je door de nadruk te leggen op je onderlichaam. Dé print voor jouw figuur? Kies voor een bedrukte broek met grote print in combinatie met een shirt in één kleur.

Je bent groot

Groot én slank? Dan heb je geluk, want jij komt met elke print weg! Kies voor lange stukken met grote prints om jouw lengte nog meer in de kijker te zetten. Eerder fan van kleine prints? Dat kan ook, maar zorg er dan wel voor dat je steeds een complete look creëert met die print. Doe je dit niet, dan gaan de kledingstukken nogal snel te klein lijken op je lichaam.

Je bent klein

Je kleine gestalte een boost geven? Kleine prints zijn jouw partners in crime! Laat grote prints achterwege, zij benadrukken alleen maar je kleine gestalte. Probeer zeker ook eens verticale strepen. Zij wekken meteen de illusie dat je langer bent!

Dé print voor jouw figuur? Ready, set, shop!

Prints in het voordeel van je figuur laten werken? Houd onze tips in je achterhoofd en steel de show! Kan je nog wat hulp gebruiken? Onze verkoopsters helpen je graag op weg in een noba-winkel bij jou in de buurt.