Dus daar dienen die knopjes op je schouder voor!

Het heeft je vast al eens gestoord: je draagt een tas over je schouder en tijdens het shoppen glijdt deze constant van je schouder. Super vervelend, we know. Blijkt dat daar nu een heel makkelijke oplossing voor is. Noémi, onze verkoopster uit Zandhoven, verklapt het geheim!

Een oplossing voor dit vervelende geschuif? Die kan zelfs al in je kleerkast hangen! Heel wat jassen zijn namelijk voorzien van lusjes met drukknopen op de schouder. Dat deze lusjes voor een stoere look zorgen wist je vast al. Maar wist je ook dat ze een praktische functie hebben? Ze houden namelijk je tas vast!

Hoe werkt het?

Je klikt de knoop open en hangt het hengsel van je tas eronder. Klik de knoop terug vast en jouw tas gaat nergens meer naartoe. De lusjes zijn dus niet alleen mooi, maar ook nog eens super praktisch!

Social media to the rescue

Dat deze knopjes je tas vasthouden kwam aan het licht via Twitter. Francheska postte namelijk haar geniale ontdekking. En zij was niet de enige die het verhaal van de knopjes niet kende. Duizenden mensen reageerden vervolgens vol verbazing.

schermafbeelding_2019-01-24_om_13.02.48_0.png

Army chique

De schouderlusjes blijken een oorsprong te hebben in het leger. Want ook militaire uniformen zijn uitgerust met deze lusjes. Militairen gebruiken ze namelijk om rugzakken, munitie en ander materiaal mee op zijn plaats te houden.

Een fun fact om mee uit te pakken, wanneer je nog eens zo’n jasje draagt dus. You’re welcome!

noemie_0.jpg