Feestkledij voor mama’s en papa’s: tips van de pro

Je eerste lentefeest als ouder? Proficiat! Het spreekt voor zich dat je zoon of dochter moet stralen op deze speciale dag. Maar ook als ouder sta je mee in de spotlight. Feestkledij voor mama’s en papa’s: wat trek je nu best aan zodat jij en je partner stralen… maar toch niet met alle aandacht gaan lopen?

Feestkledij voor mama’s en papa’s? Het is ideaal als je matcht met de stijl van je zoon of dochter. Binnen de lentefeestkledij voor kinderen zijn er twee strekkingen:

  • Of je gaat all the way:

Denk maar aan een mooi, wit prinsessenjurkje met zilveren of gouden accenten voor je dochter. Of een nette blazer, hemdje en chino voor je zoon.

  • Of je kiest voor casual-chique:

Dit is een meer afdraagbare look waarbij de stukken, samen of apart, perfect te dragen zijn na het feest. Denk maar aan een leuk ballerinarokje en schattig T-shirtje voor je prinsesje. Of een korte broek, T-shirt en net vest voor je kanjer.

De juiste outfit voor papa

Ziet je dochter er als een prinses uit, dan kan jij best ook voor de dag komen in een mooi kostuum.

Straalt je kind eerder in een meer casual outfit, dan mag het ook voor jou net iets minder formeel. Denk maar aan een nette broek, een tof hemd en een leuke trui. Een blazer mag, maar moet niet.

Liever de look van je zoon helemaal kopiëren? Ga gerust je gang, er is namelijk niets schattiger dan een mini-versie van jezelf te zien rondlopen!

Stralende feestkledij voor mama

Kies je voor je kind een look die all the way gaat, dan kan jij natuurlijk niet achterblijven met je outfit, mama! Een prachtige jurk of een leuk broekpak? Perfect! Combineer met gouden of zilveren accessoires en straal.

Ga je voor een meer casual look, net zoals je communicantje, dan mag je gerust kiezen voor een nette broek met een leuke blouse en casual blazer!

Hou rekening met je partner

Het is niet alleen leuk om je outfit af te stemmen op die van zoon- of dochterlief, maar ook op de outfit van je partner. Draagt één van beide bijvoorbeeld een drukke print, laat de ander dan stralen in een soberder geheel. Maar sober hoeft daarom niet saai te zijn. Een kleine print kan ook super leuk zijn.

Daarnaast maakt een oog voor detail je look compleet. Hecht daarom belang aan de afwerking van je outfit en kies je accessoires of schoenen zorgvuldig.

Say cheese!

Een lentefeest is ook het ideale moment voor mooie familiefoto’s. Dragen jullie met z’n allen drukke kledij in een regenboog van kleuren, dan ziet de familiefoto er al vlug rommelig uit. Hoe het beter kan? Draagt je kind bijvoorbeeld een opvallende outfit, beperk het kleurgebruik van jou en je partner dan tot een minimum. Maar een kleuraccent dat jullie in ieders outfit laten terugkomen, zorgt wel voor een speelse toets en een leuk effect op je foto!

Feestkledij voor mama’s en papa’s: wij weten raad

Zoon- of dochterlief overshinen? Dat zal niet vlug gebeuren. Maar dat jij even stralend voor de dag wilt komen, snappen wij helemaal. Op zoek naar toffe communiekledij, mama en papa? Kom eens langs, onze verkoopsters kennen de kneepjes van het vak!