Sollicitatiekleding: een toplook voor je eerste gesprek? Hier moet je op letten!

Je bent compleet voorbereid op alle mogelijke vragen. Je CV is in orde gebracht. Je haren zitten netjes in de plooi. Maar help… Wat ga je aandoen?! Wij schotelen je enkele handige tips voor, waardoor je via je sollicitatiekleding laat zien wat voor een topkandidaat je bent!

Kleed je zoals de werknemers

In vele organisaties is een versoepeling opgetreden van de dresscode. Terwijl 10 jaar geleden iedereen nog op kantoor rondliep in een maatpak, komen alsmaar meer werknemers in jeansbroek of T-shirt naar het werk.

Bovendien hangt de dresscode enorm af van de sector waarin je gaat werken. In een bank kom je best niet aanlopen in jeans en sneakers. Terwijl in de creatieve sector dit dan weer wel gepast is.

Beter overdressed dan underdressed

Dat gezegd zijnde: als je twijfelt, kies dan eerder voor overdressed dan underdressed. Ga voor de serieuzere stukken. Denk hierbij aan een kostuum, hemd,  blazer, kokerrok of een bloes. Deze stukken maken altijd een goede indruk op toekomstige werkgevers. Enkele subtiele juwelen en een deftig paar schoenen maken je look af.

Ben je niet helemaal zeker? Vraag het gewoon even na bij de HR-medewerker waar je contact mee hebt. Zo toon je ook nog eens dat je goed voorbereid voor de dag wilt komen. Win-win!

Ga voor een verzorgde look

Heb je een goede outfit gekozen? Check dan zeker of er nergens vlekken op of gaatjes in je sollicitatiekleding zitten. Dat geeft nogal snel een onverzorgde indruk.

Ook beperk je een decolleté of druk patroon best tot een minimum. Dit soort kledij leidt enorm de aandacht af van het gesprek. Wat je vertelt, is uiteindelijk het belangrijkst.

Laagjes troef

Vind je sollicitatiegesprek op een hete, zomerse dag plaats? Of krijg je het snel warm van de zenuwen die door je lijf gieren? Kies dan voor sollicitatiekleding met laagjes! Zo kan je altijd iets uit doen als je het te warm krijgt en hoef je je niet oncomfortabel te voelen.

Helemaal klaar voor je eerste sollicitatiegesprek? Of kan je wel wat stylinghulp gebruiken? Spring eens binnen in een nobawinkel bij jou in de buurt. Wij helpen je graag verder!