Vlekken verwijderen uit feestkledij: 5 tips voor vlekkeloze feesten

De kerstperiode? Da’s zwoegen in de keuken om het perfecte kerstdiner op tafel te toveren. Maar ook heerlijk aperitieven en gezellig tafelen. Vieze vlekken op je feestkledij kan je dan ook wel missen als kiespijn. Vlekken verwijderen van aperitief tot dessert: wij weten hoe het moet… zodat jij zorgeloos verder kan feesten!

Kaarsvet

Niets dat je feest gezelliger maakt dan fonkelende kaarsjes. Knoei je met kaarsvet op je kledij, dan is de gezelligheid even ver zoek. Toch is het enige dat je nodig hebt een portie geduld. Wacht tot het kaarsvet volledig gestold is en schraap het vervolgens voorzichtig van je kledij.

De rest van de vlekken verwijderen bij thuiskomst? Leg er een dunne doek over en strijk lichtjes. Het resterende vet dat loskomt, veeg je eenvoudig met keukenpapier op.

Tomaat

Een heerlijke bruschetta bij het aperitief? Lekker! Maar wat als de inhoud van je broodje meteen in je schoot belandt? Koud water en citroensap to the rescue! Vlekken verwijderen? Dep voorzichtig op de vlek en laat goed intrekken. Na het feest spoel je het kledingstuk goed af en was je het zoals gewoonlijk. Het tomatendrama zal niet meer te zien zijn!

Rode wijn

Je nipt van je glas rode wijn en slaagt er in de helft langs je mond te gieten. Horror? Niet meteen, als je snel reageert, tenminste. De lelijke vlekken verwijderen? Dep meteen op de vlekken met keukenpapier zodat de wijn niet verder in je kledij trekt. Vervolgens bewerk je de plekken met koud water en zout. Bij thuiskomst giet je kokend water over de vlekken en ze verdwijnen als sneeuw voor de zon!

Ijs

Tijd voor het dessert! Een feestelijk gearrangeerd bordje met ijs dat vervolgens iets minder feestelijk geschikt op je schoot terecht komt? Behandel de vlek dan meteen met koud water. Eens je terug thuis bent laat je het kledingstuk een half uur weken in warm water met vlekverwijderaar en was je het daarna zoals gewoonlijk.

Chocolade

Een smeuïg chocoladetoetje als afsluiter van de avond, waarvan de eerste hap al naast je mond valt? Onze tip: blijf vooral weg van zeep. Zeep fixeert de plek alleen maar. De oplossing? Melk! Dep de vlek zorgvuldig met melk en spoel achteraf uit met koud water. De enige chocoladeherinneringen die jij nog zal hebben, is die van het heerlijke dessert!

Vlekken verwijderen: wij weten hoe het moet

De feestdagen? Da’s vooral genieten! En als je toch knoeit? Houd onze tips bij de hand en geniet van vlekkeloze feesten! Op zoek naar meer tips over vlekken verwijderen? Of misschien is een toffe feestoutfit nog een belangrijk punt op je agenda? Onze verkoopsters in een noba-winkel in je buurt helpen je graag verder!