Welk kleurtype ben jij: lente, zomer, herfst of winter?

Met welke kleuren sta jij het beste? Doe de truc met de seizoenen! Ontdek welk kleurtype jij bent en straal met de juiste kleuren.

 

1. Lentetype

Ben je een lentetype, dan heb je een lichte huid, al dan niet met sproetjes. Verder heb je groene of blauwe ogen en zijn je haren licht- tot donkerblond.

types-01.jpg

Hier moet je op letten:

Zachte en warme kleuren zijn je op het lijf geschreven. Denk maar aan ivoor, koraalrood, oud roze, olijfgroen, enzovoort. Zware, donkere kleuren vermijd je best. Verder sta je goed met natuurlijke materialen. Een accessoire met hout of ivoor? Prachtig! Zilverkleurige juwelen laat je best links liggen, goud is the way to go.

 

2. Zomertype

Beschik je over een zeer lichte huid met roze tinten? Zijn je haren blond met een asblonde ondertoon? En hebben je ogen een grijze of blauwe kleur? Dan ben je een zomertype!

types-02.jpg

Hier moet je op letten:

Jouw koele teint staat het best met koude en lichte kleuren. Lila, poederroze, lichtgeel of grijs voor dit kleurtype? Yes please! Felle en warme kleuren laat je best achterwege. Qua accessoires sta jij het best met witgoud en zilver. Koele tinten dus, die je toon alleen maar onderstrepen.

 

3. Herfsttype

Een herfsttype? Dan heb je een licht gebronsde teint, eventueel met sproetjes. Verder zijn je ogen bruin of groen, en voelt je haarkleur erg warm aan: bruin of ros.

types-03.jpg

Hier moet je op letten:

Warme tinten die in de herfst terug te vinden zijn, zijn helemaal het ding van dit kleurtype. Denk aan kaki, roodbruin, oranje of brons. Stuk voor stuk donkere kleuren met een warme ondertoon. En je juwelen? Ga voor gouden of bronzen exemplaren.

 

4. Wintertype

Als wintertype heb je een bleke huid met rozige ondertoon en -in contrast met je teint- een donkere haarkleur. Je ogen zijn donkerbruin, groen of blauw.

types-04.jpg

Hier moet je op letten:

Ben je een winters kleurtype? Dan sta je het best met kleuren die over een koele ondertoon beschikken; marineblauw, groen, rood, violet, paars, … Maar ook met primaire kleuren of een zwart-wit combinatie kom jij helemaal weg. Qua juwelen sta je het best met wit of zilver.

 

Aan de slag met je kleurtype

Ben je eruit welk kleurtype jij bent? Tijd om aan de slag te gaan en de juiste stuks te kiezen! Kan je nog wat hulp gebruiken? Vraag het gerust aan onze experts, in een noba winkel bij jou in de buurt