5 tips voor een georganiseerde kleerkast

Een overvolle kleerkast, maar niets om aan te trekken? Tijd om orde in de chaos te scheppen! Volg onze 5 tips en geniet van een perfect georganiseerde kleerkast. Zullen we?

Een schone lei

Maak je kleerkast eerst volledig leeg! Zo krijg je meteen een goed zicht op zowel de inhoud als de mogelijke ruimte om je kleding en accessoires te stockeren.

Opgelet, dit is de fase waarin je kledingstukken tegenkomt waarvan je niet eens meer wist dat ze in je kast hingen.  

Kritische blik

Letterlijk en figuurlijk alles uit de kast gehaald? Tijd om van je hart een steen te maken en al je kledingstukken kritisch te bekijken. Hou dat beeld van die netjes georganiseerde kleerkast als motivator in je achterhoofd!

Past het nog? Ga ik dit nog dragen? Als ik dit vandaag in de winkel tegenkom, zou ik het dan opnieuw kopen? Eerlijk antwoorden is de boodschap!

Helaas, dat prachtige kleedje waar je al jaren weer in probeert te geraken, kan nu maar beter verdwijnen. En nee, die Buffalo’s komen echt niet meer terug in de mode … Om even wetenschappelijk te doen: vrouwen dragen slechts 20% van wat ze hebben. Weg ermee dus!

De truc met de kapstok

Een handige tip om te beslissen of je iets zou houden of niet? Hang al je kledingstukken weg met de kapstokhaak naar je toe. Hangen na enkele weken of maanden nog enkele kapstokken met de haak naar voren? Weg ermee! Deze doe je blijkbaar toch niet meer aan. Proficiat, je bent weer een stapje dichter bij een perfect georganiseerde kleerkast.

Opvouwen of weghangen

De kleren gekozen die je wilt houden? Tijd om ze netjes terug op te bergen! Hang op wat opgehangen moet worden en vouw de rest zorgvuldig op. Zo zie je meteen wat je in je kast hebt liggen. En hoef je ’s morgens niet onnodig 10 minuten te strijken… Ook hier geldt het spreekwoord ‘uit het oog, uit het hart’. Wat je niet meer ziet liggen in je kast, zal je niet meer aandoen.

Kies hierbij voor structuur: soort bij soort en kleur bij kleur. Zo behoud je niet alleen een mooi overzicht in je georganiseerde kleerkast, maar gaat ook het samenstellen van je outfit een stuk sneller.

’t Zit vanbinnen

Een tipje van de pro voor een georganiseerde kleerkast: ooit al aan gedacht de binnenkant van je deuren te gebruiken? Bevestig er enkele handige opbergzakken en je kan er naar hartenlust al je sjaaltjes, sokken, riemen of kettingen in kwijt.

Handen uit de mouwen en vuilniszak in de aanslag

Tijd om zelf aan de slag te gaan. Zet vandaag die eerste stap naar een goed georganiseerde kleerkast!

Staat alles weer op punt? Dan heb je weer tijd voor belangrijkere zaken zoals… Shoppen, bijvoorbeeld? Onze verkoopsters staan voor je klaar!