De 4 grootste modefabeltjes voor jou ontrafeld!

modefabels.png

Je zou ervan versteld staan hoe vaak we de vraag krijgen: “Wat doe ik het beste aan om slanker te lijken: verticale of horizontale streepjes?”. Deze vraag, samen met nog 3 andere modefabeltjes, bespreekt verkoopster Carine van noba Bilzen voor jou in deze blog!

 

1. Feit of fabel: Wit stoot warmte af en zwart trekt aan

Fabel: Lichte kleuren stoten het zonlicht inderdaad af en nemen dus minder warmte op. Toch toont onderzoek aan dat zwarte of witte kleuren geen verschil maken op je huid. Wat veel belangrijker is: de keuze van je stof en de losheid van je outfit. Door lossere kleding te dragen, ademt je huid gemakkelijker. Linnen, viscose en zijde zijn stofjes die ademen. Kortom: echte aanraders tijdens warme zomerdagen!



2. Feit of fabel: Verticaal maakt langer, horizontaal dikker

Fabel: Het enigste waar je naar moet kijken is de dikte van het streepje. Hoe dunner het streepje op je t-shirt, broek of blouse, hoe slanker het je maakt. Deze regel is omgekeerd natuurlijk ook geldig: hoe dikker het streepje, hoe meer het zorgt voor een verdikkend effect.



3. Feit of fabel: Slanker dankzij wijde kleding

Fabel: Het enigste waar je rekening mee moet houden is dat je je vormen zo goed mogelijk accentueert, net zoals bij iedere andere outfit. Draag je een losse broek of top? Prima! Probeer dan te werken met een riempje zodat je je heupen of taille mooi accentueert.



4. Feit of fabel: Kleding met print verdikt

Fabel: Prints zijn een absolute trend! Combineer en draag je een print juist? Dan zorgt het absoluut niet voor een verdikkend effect, integendeel! Kies wel voor één print en ga niet combineren. Een bloemetjesbroek, een gestreept t-shirt en een vest met tijgerprint is bijvoorbeeld een beetje te veel van het goede.

 

Op zoek naar een leuke outfit?

Breng een bezoekje aan onze webshop of spring binnen in de noba winkel in jouw buurt! Je ontdekt er meer dan 50 modemerken voor vrouwen, mannen en kinderen. Kies je voor noba Bilzen, dan help ik je graag verder!
heren_carine_1.jpg