De roadtrip checklist voor je eerste roadtrip

De zomer is de perfecte tijd om je aan een roadtrip te wagen. Is het je eerste keer, dan begrijpen we maar al te goed dat je niet goed weet wat je mee moet nemen. Trommel je vrienden bij mekaar en houd deze roadtrip checklist bij de hand: klaar voor een onvergetelijke roadtrip?

Water, de rest komt later

Een goede roadtripper is voorbereid. Neem daarom de tijd om genoeg snacks en water in te slaan voor onderweg. Het zal je maar overkomen dat je vastzit in de file, uren weg van een volgend tankstation, terwijl de hitte in de wagen stilletjes aan oploopt…

Schraap je keel

Trek je er met je vrienden op uit, dan is er altijd wel iemand die zich ontpopt tot dj van dienst. Een leuke playlist is dan ook nummer twee op je roadtrip checklist. Van streamingdiensten als Spotify tot een ouderwets cd’tje; er is eigenlijk maar één regel: meebrullen moet!

Wat draag je?

We zouden noba niet zijn als we niet enkele handige kledingtips voor je hebben.

  • Zorg voor voldoende comfortabele kledij. Tijdens een roadtrip spendeer je namelijk vele uren in de auto. Te strakke kledij is dan vanzelfsprekend niet zo aangenaam.
  • Wat je zeker niet in je koffer mag vergeten, is een trui met een kap. Een absolute must have tijdens je roadtrip. De kap kan je namelijk gebruiken als hoofdkussen, zonnescherm én als slaapmaskertje. Van een multifunctioneel kledingstuk gesproken!
  • Je kledij stem je natuurlijk af op je bestemming. Maar deze basics neem je best altijd mee: sokken, ondergoed, T-shirts, een tof kleedje, jeansbroeken, een warme trui en een regenjas.

Stapelpret

Ga je op roadtrip, dan zeul je al snel heel wat mee. De juiste koffers zorgen er voor dat alles in je auto past. Onze tip: kies in plaats van harde koffers voor zachte reistassen. Je stapelt ze namelijk een stuk makkelijker en je ritst ze ook nog eens snel open als je iets nodig hebt.

De juiste reistas gekozen? Dan is het een kwestie van je kleren kreukvrij in te pakken. Maar daar vertellen we je graag alles over in een andere blog.

Toiletartikelen en meer

In je toiletzak kunnen naast de gebruikelijke deodorant, reisapotheek, zonnecrème en tandenborstel ook vochtige doekjes niet ontbreken. Deze geven je een instant fris gevoel, ook al spendeerde je vele uren in de auto. Ook een rol toiletpapier is geen overbodige luxe. Je moest maar eens dringend naar het toilet moeten gaan en er is geen wc-papier te bespeuren…

Wat er verder nog best in je toiletzak thuis hoort, dat kon je dan weer in een vorige blog lezen.

Roadtrip checklist: klaar om te vertrekken?

Helemaal klaar voor je eerste roadtrip? Of mist je roadtrip checklist nog een toffe outfit? Spring zeker eens binnen bij je favoriete noba-winkel, onze verkoopsters helpen je graag verder!