Dit zijn de 3 meest luchtige stoffen voor tijdens warme zomerdagen!

blog_noba_.jpeg

De zomer is van start gegaan! Dat betekent: luchtige en fleurige stofjes aandoen en genieten van de zon! Welke luchtige stoffen er allemaal zijn? Dat ontdek je in onze blog!

 

1. Luchtige stoffen: katoen

Katoen is de populairste stof tijdens de zomerperiode! De textuur van de stof verschilt en vind je zowel in een matte en glanzende stofjes. Katoen wordt gemaakt van de katoenplant, vandaar haar kenmerkende stevigere structuur. Katoen vangt geen hitte op, zo heb je het tijdens warme zomerdagen heerlijk koel! De stof neemt ook snel vocht op, wat perfect is om eventuele zweetvlekken snel te coveren.

 

2. Luchtige stoffen: linnen

Nog zo’n op-en-top luchtig stofje is linnen, dat afkomstig is van de vlasplant. De kenmerken komen overeen met katoen, alleen kreukt de stof veel sneller. Linnen laat nog gemakkelijker lucht door, waardoor het een echt zomerstofje is! Katoen wordt tijdens de wintermaanden ook gedragen, terwijl dit bij linnen niet het geval is. Dit stofje heeft ook de neiging om snel te kreuken en kan je niet voorkomen, dus gewoon lekker laten gebeuren! Dat geeft linnen net zijn speciale look.  

 

3. Luchtige stoffen: zijde

Op nummer drie staat zijde, een natuurlijke stof die wordt gemaakt van de cocon van de rups. Net zoals katoen en linnen, is zijde een natuurlijk product en kan het uiterlijk van een zijde kledingstuk erg verschillen. Zijde voelt zacht en fris aan op de huid, heerlijk tijdens warme zomertemperaturen! Let wel op: heb je een vlekje op je zijde kledingstuk? Was het dan zo snel mogelijk! Zo voorkom je kleurverschil in de stof.  

 

Op zoek naar een luchtige kledingstukken?     

Breng een bezoekje aan onze webshop en ontdek onze collectie voor dames, heren en kinderen. We hebben meer dan 50 modemerken in huis, zo vind je ongetwijfeld iets wat bij je past. Kom je langs bij noba Bree? Dan toon ik je graag onze collectie(s)!

bree_verkoopster_diane_1.jpg