Dus daar dient die pompon op je muts voor!

Grijp jij tijdens de koude wintermaanden ook steevast naar een muts mét een pompon? Dan ben je zeker niet de enige! Ook wij zijn fan, want ze geven elke outfit meteen een vrolijke, speelse twist. Maar wist je dat de pompon vroeger ook echt een functie had? Verkoopster Melanie van noba Bree verklapt waarvoor ‘m diende.   

Vrolijke pompons

Bijna iedereen is dol op mutsen met pompons. En ook jij draagt ze waarschijnlijk voor de sier, omdat ze gewoon écht goed bij je outfit passen. Maar vroeger werden ze niet gedragen voor hun fashionable look, maar wel omwille van hun praktisch nut.  En dat door een verrassend publiek. De muts met pompon was namelijk onmisbaar voor zeemanslieden.

Bescherming

Zeemanslieden waren vroeger verplicht om een muts met pompon te dragen tijdens hun werkuren. De reden? Het bood extra bescherming. Het weer op zee kan namelijk snel omslaan, en het gebeurt wel vaker dat zeemanslieden plots verrast worden door ruige golven. Om te voorkomen dat ze ten val kwamen en hun hoofd zouden stoten, werd de pompon in het leven geroepen. Een echte life safer, dus.

Winteroutfit

Uiteraard zijn veiligheidshelmen tegenwoordig de norm. Maar toch zijn wij blij dat de muts met pompon op die manier ook zijn intrede heeft gedaan in de modewereld. Ze zijn gewoon superleuk en maken je outfit helemaal af!

Ben je nog op zoek naar een leuke, winterse outfit? Spring dan zeker eens binnen in jouw favoriete noba filiaal. Ik sta voor je klaar in noba Bree.  

verkoopster_melanie.jpg