Een bloemenprint dragen en combineren? Enkele tips!

Subtiel en klassiek? Opvallend en uitgesproken? Met een bloemenprint kan het allemaal! Bloemenprints vind je in verschillende vormen en kleuren én er bestaat een bloemenprint voor iedereen. Maar hoe zorg je ervoor dat je outfit jeugdig blijft in plaats van ouderwets? Wij geven enkele tips!

20200625_fotos_blog_1.png

 

Bloemenprint dragen: bepaal je look

Er bestaat geen vrolijkere print dan de bloemenprint. Afhankelijk van de look die je wilt dragen, zijn er bepaalde tips die je outfit romantisch of net wat stoerder maken.

Een romantische en vrouwelijke outfit?

- Kies dan voor een bloemenjurk of -rok! Hoe zwieriger het stofje, hoe dromeriger de outfit.
- Ga je voor een rok? Kies dan voor een off shoulder top. Blote schouders maken je outfit net een tikkeltje vrouwelijker.
- Draag je een jurk? Accentueer je taille dan met riempje.
- Hakken of open sandaaltje zijn de finishing touch voor je outfit!

Een casual en stoere look?

- Ga dan voor een subtiel accent zoals een blouse met bloemenprint in combinatie met een jeansbroek of -rok.
- Kies je toch liever voor een kleedje met bloemenprint? Kies dan voor een basic top en jeans- of leren jasje.
- Kies voor een sneaker of enkellaarsje als schoen.
- Wil je het nog wat stoerder maken? Kies dan voor de combinatie van een bloemenprint met donkere tinten zoals blauw of zwart.  

Aandacht trekken of op veilig spelen?

Mag je outfit echt opvallen voor jou? Combineer dan een subtiele bloemenprint met grotere uitgesproken motieven. Zorg wel dat je kleurenpallet binnen één tint blijft. Zo past alles goed bij elkaar. Een gele broek met gele schoenen en gele accessoires? Daar kies je liever niet voor!
 

20200625_fotos_blog_2.png

 

Wat accentueert welk type print?

Een kleine subtiele bloemenprint oogt verfijnder. Het valt minder op maar is daarom niet minder leuk! Je bent sowieso zeker van een gesofisticeerde en zachte look. Een grote print daarentegen is opvallend en trekt de aandacht. Zo’n print werkt ook vergrotend, interessant als je ergens nadruk op wilt leggen.

Wil je een bepaalde zone of lichaamsdeel accentueren? Dan geldt er één basisregel: een print benadrukt een bepaalde zone of lichaamsdeel. Dus, daar waar je geen accent op wil leggen, draag je ook best geen print. Wil je de aandacht afleiden van een bepaald lichaamsdeel? Kies daar dan net voor rustige pasteltinten of donkere kleuren. Weet wel dat deze regel niet geldt voor jurken in bloemenprint!

20200625_fotos_blog_4.png

Ontdek hier onze jurken met bloemenmotief!

 

Wil jij de perfect bloemenjurk of -rok vinden? 

Shop ze dan online of spring snel binnen in de noba winkel in jouw buurt. Je ontdekt er meer dan 50 modemerken voor vrouwen, maar ook mannen en kinderen. Kies je voor noba Hasselt, dan help ik je graag verder!

assistent_shopmanager_patti_hasselt.png