Kleding ontkreuken zonder strijkijzer te moeten uithalen: 3 tips!

Vind je het ook zo vervelend dat je altijd je strijkijzer uit de kast moet halen om je kleding te ontkreuken? We begrijpen het he-le-maal! Gelukkig bestaan er ook andere alternatieven om de kreuken uit je kleding te krijgen. Dat is vooral handig wanneer je de kleding die je mee hebt genomen op vakantie, terug in de plooi wil leggen!

sfeerbeeld_van_kleding_ontkreuken_zonder_strijkijzer_te_moeten_uithalen_3_tips.jpg

 

1. Kleding ontkreuken zonder strijkijzer: haardroger

Besprenkel het kledingstuk met warm water en gebruik daarna de haardroger om de kreuken uit je kleding te blazen. Het water zorgt ervoor dat de vezels van het kledingstuk ontspannen. Met de warme temperatuur van de haardroger blaas je de textielvezels recht!

 

2. Hang kleding op tijdens het douchen

Een oldie but goldie: hang je favoriete t-shirt of kleedje op een kleerhanger en hang het op in je badkamer, net voordat je een warme douche neemt. Het kledingstuk hang je best zo dicht mogelijk in de buurt van de douche zonder dat het helemaal nat wordt uiteraard. De hitte en de stoom van het water warmen de vezels van je kledingstuk op en maken ze een beetje vochtig. De vezels worden weer strakker wanneer het terug afkoelt in je badkamer. Zo ziet je kledingstuk er als gestreken uit. Genieten van een extra lange douche doe je in dit geval zonder schuldgevoel. ;-)

 

3. Gebruik een (zelfgemaakte) spray

Tegenwoordig vind je textielsprays die gemakkelijk kreuken verwijderen. Even sprayen, 15 minuten wachten en je favoriete bloes of kleedje ziet er (min of meer) gestreken uit! Deze spray kan je ook gemakkelijk zelf maken. Vul een busje (met verstuiver) met drie delen water en één deel wasverzachter. Trek het kledingstuk aan wanneer je de spray aanbrengt en hang het kledingstuk vervolgens op een plaats waar het gemakkelijk en snel opdroogt. Het is niet de bedoeling dat het kledingstuk doorweekt is, maar dat er een lichte nevel ophangt.

 

Op zoek naar een stijlvolle outfit?   

Breng een bezoekje aan onze webshop en ontdek onze collecties. Zowel voor dames, heren en kinderen hebben we leuke items in huis. We hebben meer dan 50 modemerken in huis, zo vind je ongetwijfeld iets dat bij je past. Kom je langs bij noba Bilzen? Dan verwelkom ik je graag!

maike_blog.jpg