Layering in stijl: hoe draag je laagjes in de winter?

layering.jpeg

Layering is een synoniem voor het dragen van laagjes: verschillende kledingstukken over elkaar heen dragen. Gemakkelijk én modieus, als je weet waar je op moet letten tenminste!

 

Layer erop los!

Dankzij het dragen van laagjes, heb je het niet alleen warmer. Je zorgt voor meer dimensie in je outfit en dat zorgt vaak voor verrassend leukere outfit dan normaal. Een hemdje onder een trui zet bijvoorbeeld je kraag net wat meer in de kijker. Komt je hemd onder je trui uit? Ook dat is niet erg! Het ziet er net wat meer glamoureuzer en nonchalanter uit!

 

Tip 1: Laagjes die gezien mogen worden

Wat is de belangrijkste tip wanneer je verschillende kledingstukken over elkaar heen draagt? Dat alle laagjes gezien mogen worden! Want het is net doordat je zoveel laagjes draagt, dat er soms onverwachts een kledingstuk verschijnt. Maar ook wanneer je jouw trui of vest uittrekt, is het belangrijk dat de kleren daaronder ook nog steeds een leuke outfit vormen!

 

Tip 2: Stem de kledingstukken op elkaar af

Bij het layeren van kleding, hanteer je best de volgende volgorde: t-shirt, hemd, trui of cardigan. Krijg het te warm? Dan kan je de trui of cardigan gemakkelijk uittrekken. Kortom: de lichte materialen draag je onderaan, de dikkere kledingstukken daarbovenop. Door de volumes goed op elkaar af te stemmen, hecht je ook belang aan je silhouet. Ook dat mag je niet uit het oog verliezen wanneer je laagjes draagt!

 

Tip 3: Werk met een kleurenpallet

Door verschillende lagen te dragen, kan je kleuren net gaan combineren. Maar, maak het niet te bont! Beperk je tot één opvallende felle kleur. Werk de outfit vervolgens af met rustige kleuren zoals zwart of beige. Een print kan ook leuk zijn! Maar let ook hier goed op de combinaties die je maakt.

 

Op zoek naar een leuke outfit?

Breng een bezoekje aan onze webshop en ontdek onze collectie voor dames, heren en kinderen! We hebben meer dan 50 modemerken in huis, zo vind je ongetwijfeld iets wat bij je past. Kom je langs bij noba Hasselt? Dan toon ik je graag onze collectie(s)!

christine.png