Merk in de kijker: State of Art

autumnwinter_8.jpg

Ben je op zoek naar stijlvolle mannenkleding met gevoel voor echte klasse? Dan moet je bij het kledingmerk State of Art zijn! Het merk combineert een Engelse met Noorse stijl met als resultaat: een casual chique mannenlook met kwaliteitsvolle texturen en patronen.

 

Mannenoutfit voor elke gelegenheid

Het modemerk State of Art voorziet voor elke gelegenheid een outfit. Van casual, zakelijk tot feestelijk! Overhemden met gedetailleerde motieven, polo’s met opvallende accenten, kwaliteitsvolle jasjes en zacht gebreide truien zijn gemakkelijk te combineren met elkaar. Al sinds 1987 ontwikkelt State of Art iconische herenmode door originele, trendy details te gebruiken met eigentijdse, hoogwaardige stoffen en modellen als resultaat. Iedere collectie ligt dan ook steeds in lijn met het seizoen en de daarbij horende trends!


Inspiratie uit de racewereld

De herenkleding van State of Art combineert sportief met stijlvol. Het modemerk is dan ook onlosmakelijk verbonden met de autosport. Het begon allemaal bij de oprichter van het mannenmerk, Albert Westerman, die op tienjarige leeftijd verliefd werd op de Porsche 1500 S Cabrio. Op latere leeftijd ging hij zelf de racebaan op! Zijn liefde voor deze sportwagens is dan ook nooit over gegaan.

Uiteindelijk heeft zijn passie geleid tot de State of Art Classic Porsche Collection. Een collectie die bestaat uit meer dan 30 klassieke Porsches, waaronder een zeldzame 550 Spyder. Het is ook daarom dat je in het hoofdkantoor een knappe collectie Porches terugvindt! De sportwagens worden ook voor marketingdoeleinden ingezet ter ondersteuning van de kledingcollecties. Met een aantal Porsches uit de State of Art-collectie wordt tot op de dag van vandaag nog veel gereden in diverse rally’s van over de hele wereld.

De verfijnde afwerking, de stijlvolle vormgeving en tijdloze ontwerpen die iedere Porsche typeren, zijn ook terug te vinden in het modemerk State of Art.


Nederlands merk

De Nederlander Albert Westerman is de oprichter van het merk. Samen met zijn zus startte hij een breiatelier. Tussen 1936 en 1980 was het een van de meest succesvolle breiateliers in Nederland. De toenemende concurrentie zorgde voor een nieuwe aanpak binnen de organisatie. Ze besloten om zich in eerste instantie te focussen op het ontwerp van pullovers. Hierna werd het herenmerk sterk uitgebreid. In 1994 opende de eerste State of Art Store zijn deuren in Almelo. De productie van breiwaren stopte officieel in 2002.

Het hoofdgebouw vind je in Lichtenvoorde en is ruim 10.000 m² groot. Een plek waar alles samenkomt: design, collectionering, inkoop en nog veel meer! Het pand herbergt ook een modern bedrijfsrestaurant en de State of Art Classic Porsche Collection. Op de werkplaats, met een grootte van 500 m², worden de Porches die de familie in de loop van de tijd hebben verzameld, onderhouden. In de showroom kunnen retailers en inkopers dan weer alle tijd nemen om hun collecties van het uitgebreide State of Art aanbod samen te stellen.

 

Op zoek naar een State of (the) Art outfit?

Je ontdekt de State of Art collectie op onze webshop, samen met nog 50 andere merken. Ook voor vrouwen en kinderen hebben de leukste outfits in huis! 

verkoopster_lale.jpg