Pluisjes verwijderen op je trui? Zo doe je dat!

trui_bolletjes_0.jpg

Je hebt pas een nieuwe trui gekocht. Maar nadat je de trui een aantal keer hebt aangehad, verschijnen er kleine pluisjes en bolletjes op je trui. Vervelend! Want je trui ziet er al snel oud en afgedragen uit. Gelukkig kan je er iets aan doen! Shopmanager Marleen van noba Bilzen vertelt je waar je op moet letten.

 

Pluisjes: hoe ontstaan ze?

Pluisjes ontstaan door wrijving van stof. De vezels van je trui of sweater wikkelen zich aan elkaar aan de oppervlakte van je trui, en het is daar waar pluisjes ontstaan! Dit gebeurt niet alleen tijdens het dragen, maar ook tijdens het wassen. Tijdens het wassen is er veel wrijving met andere kledingstukken, het is ook net daarom dat je je trui moet wassen met andere zachte kledingstukken. Een scherpe ritsluiting of knoppen van een jeansbroek zijn te vermijden!

 

Pluisjes vermijden: lees je waslabel

Dat vormt ook meteen de eerste stap om pluisjes te vermijden: lees je waslabel! Zo ontdek je of het materiaal gevoelig is voor pluisjes of niet. Wol is bijvoorbeeld het meest gevoelig, maar ook andere stoffen zoals polyester, viscose en acryl zijn pluisgevoelig. Dankzij het voorschrift weet je je kledingstuk zo lang mogelijk mooi te houden. Het zit ten slotte niet voor niets aan de binnenkant van je kledingstuk! ;-)

 

Pluisjes vermijden: was je kledingstuk binnenstebuiten

Nadat je je waslabel hebt gelezen, kan je ook meteen je trui binnenstebuiten draaien. Het vermindert niet de wrijving, maar het zorgt ervoor dat de pluisjes eerder aan de binnenkant van je trui ontstaan. En pluisjes aan de binnenkant van je trui, is net wat minder erg. Toch?

 

Pluisjes vermijden: droog je trui in de buitenlucht

Je kan je dus wel inbeelden dat je je favoriete trui beter niet in de droogkast legt. Kies daarom voor een droogrekje binnen of de wasdraad buiten. Je zal merken dat je kleding veel langer mooi blijft!

 

Pluisjes vermijden: tips en tricks om toe te passen! 

- Gebruik een oud scheermesje: heb je nog een bot scheermesje in je schuif leggen? Span je trui strak aan en ga met het scheermesje over je trui. Je zal snel merken dat je het grootste deel pluisjes gemakkelijk verwijdert!
- Koop een pluizenverwijderaar: vind je een scheermesje maar niets? Dan kan je ook kiezen voor een pluizenverwijderaar! Bij bol.com vind je ze in verschillende kleuren en prijzen!

 

Ben je nog op zoek naar een leuke trui?

Breng een bezoekje aan onze webshop en ontdek onze collectie voor dames, heren en kinderen! We hebben meer dan 50 modemerken in huis, zo vind je ongetwijfeld iets wat bij je past. Kom je langs bij noba Bilzen? Dan toon ik je graag onze collectie(s)!

bilzen_shopmanager_marleen.jpg