T-shirten voor mannen: welke pasvormen zijn er?

tshirt_.jpeg

Regular fit, slim fit of body fit: mannen hemden en T-shirts krijgen tal van benamingen! Maar wat willen ze nu precies zeggen en wanneer kies je voor welke fit? We lichten de drie meest voorkomende pasvormen toe.

 

Pasvormen

Pasvorm is een synoniem voor “fit”, met andere woorden vertelt de benaming je meer over hoe nauw en aansluitend het T-shirt of het hemd zal zitten. Tijd om de drie meest voorkomende fits toe te lichten!

 

1. Regular fit

Een regular fit is een kledingstuk dat niet gecentreerd is ter hoogte van de taille en een recht model heeft. Het is een klassieke pasvorm dat wat losser rondom het bovenlichaam, taille én bovenarmen zit. Daarom zit het ruim en comfortabel. Voor mannen met een buikje is de regular fit een goede optie. Zo camoufleer je de gedeeltjes die je graag wilt verbergen!

regular_fit_2.png

Jeanshemd (link- en rechtsonder) / Het andere t-shirt is enkel verkrijgbaar in je favoriete noba winkel! 

 

2. Slim fit

De slim fit is voor mannen met een slank figuur, die het kledingstuk graag wat aansluitender zien, zonder dat het echt tegen het lichaam kleeft. Het is meer getailleerd in vergelijking met een regular fit en zit strakker rondom het bovenlichaam en de armen, maar niet zo extreem als een body fit. Dit wordt dus ook vaker gekozen om te dragen onder bijvoorbeeld een blazer of trui.

slim_fit2.png

Blauw T-shirt / Het andere hemd is enkel verkrijgbaar in jouw favoriete noba winkel!

 

3. Body fit

Wil je nog een stapje verder gaan en mag het echt strak zitten om je (gespierd) figuur te accentueren? Dan is een body fit helemaal iets voor jou! Deze zijn overal sterk getailleerd en heel geschikt voor mannen die graag al hun lichaamsvormen tonen. Ook kenmerkend is dat een body fit vaak ook korter valt dan een slim of een regular fit, de lengte komt ongeveer ter hoogte van de broeksriem, terwijl de lengte van de andere fittings meestal tot aan de broekzakken komt.

body_fit_2.png

Donkerblauw t-shirt (linksonder / rechtsboven) / Het andere hemd is enkel verkrijgbaar in jouw favoriete noba winkel! 

 

Op zoek naar een leuk t-shirt?      

Breng een bezoekje aan onze webshop en ontdek onze collectie voor heren, dames en kinderen. We hebben meer dan 50 modemerken in huis, zo vind je ongetwijfeld iets wat bij je past. Kom je langs bij noba Hasselt? Dan toon ik je graag onze collectie(s)! 

mireiielle.png