Waarom worden jaszakken dichtgenaaid?

waarom_worden_jaszakken_dichtgenaaid.jpg

Je hebt een nieuwe jas of jacket gekocht en zodra je thuiskomt, merk je dat de zakken zijn dichtgenaaid. Waarom is dat? Maak je ze open of laat je ze beter dicht? We leggen het je graag uit in deze blog!

 

Waarom worden jaszakken dichtgenaaid?

Het antwoord is eenvoudig: zakken worden dichtgenaaid zodat het figuur van je jasje, jacket of vest beter in model blijft. Misschien heb je jezelf er al op betrapt, maar wanneer je een jasje past, maak je vaak de reflex om je handen in de jaszakken te stoppen. Wanneer veel klanten op een dag het kledingstuk passen en de jaszakken zouden open zijn, geraakt de pasvorm van het kledingstuk sneller uit figuur. En dat zou zonde zijn!

 

Daarom worden jaszakken dichtgenaaid

Daarom kiezen veel kledingketen ervoor op de jaszakken dicht te naaien! Vervolgens is het aan de koper om de zakken open te maken. Of je kan ze ook gewoon dichtlaten natuurlijk. Zo weet je zeker dat je kledingstuk langer mooi en in figuur blijft.

 

Hoe open je een dichtgenaaide jaszak?

Voordat je de jaszak openmaakt, is het goed om te controleren of er wel echt een zak aan de jas gemaakt. Anders ben je eraan voor de moeite! ;-) Zijn er wel degelijk jaszakken aanwezig? Gebruik dan een fijn schaartje of mesje, zoek naar de eerste opening en knip vervolgens de naadjes voorzichtig open. Nadat je de eerste naadjes voorbij bent, gaat het normaal snel vooruit.

 

Op zoek naar een leuke jas of jacket?  

Breng een bezoekje aan onze webshop en ontdek onze collectie voor dames, heren en kinderen! We hebben meer dan 50 modemerken in huis, zo vind je ongetwijfeld iets wat bij je past. Kom je langs bij noba Bree? Dan toon ik je graag onze collectie(s)! Maak hier je afspraak

bree_verkoopster_diane_0.jpg