Zo kies je het perfecte herenhemd

Een goed hemd mag niet ontbreken in je kleerkast. Of je nu op zoek bent naar een casual exemplaar om in je vrije tijd te dragen, je zakelijk voor de dag wilt komen of je eerder een hemd zoekt voor dat ene belangrijke moment; op deze 4 zaken moet je letten in je zoektocht naar het perfecte herenhemd.

De pasvorm

Net zoals bij broeken zijn er ook voor herenhemden heel wat pasvormen beschikbaar. De 2 meest voorkomende pasvormen voor hemden zijn:

  • Slim fit: een slanke pasvorm. Deze hemden zijn sterk getailleerd en zitten doorgaans strakker rond je lichaam, om zo een gestroomlijnd profiel te bekomen. Bovendien zijn ze vaak iets korter dan een regular fit hemd.
  • Regular fit: deze fit staat voor een comfortabele, ruime pasvorm. Deze hemden zijn licht getailleerd in je middel, maar zitten vooral los rond je lichaam en zijn dus erg comfortabel.

Het materiaal

De meeste van onze herenhemden zijn vervaardigd van katoen: 100% katoen of katoen verwerkt met synthetische vezels. Katoen is voor herenhemden een logische keuze, want deze stof kent alleen maar voordelen:

  • het is een ademend materiaal dat makkelijk vocht opneemt (bye bye okselvijvers);
  • het kent een hoog draaggemak;
  • sommige katoenen herenhemden in ons assortiment zijn zelfs strijk- of kreukvrij.

De look

Van effen herenhemden en klassiek geruite exemplaren tot hemden met een moderne bloemenprint; bij noba ontdek je ze allemaal. Voor welke look jij gaat, hangt vooral af van de situatie waarin je je hemd gaat dragen.

Op zoek naar een hemd voor in je vrije tijd? Of mag je je voor je werk eerder casual kleden? Dan zijn er heel wat opties om stralend voor de dag te komen. Wat dacht je van een herenhemd in een opvallende kleur of eentje met een bloemenpatroon? Of als het iets rustiger mag zijn: een zachter patroon zoals dunne streepjes of kleine bolletjes.

Let wel, herenhemden met een druk patroon zijn moeilijker te combineren met een das.

Effen herenhemden zijn dan weer perfect als je je zakelijk moet kleden. Vooral zachte kleuren zoals lichtblauw, wit of grijs zijn echte zakelijke toppers. Maar effen hemden kunnen eigenlijk altijd en zijn makkelijk te combineren. Perfect om er een paar van in je kast te hebben hangen dus!

De maat

Last but not least moet ook de maat van je hemd goed zijn. Niet zeker welke maat het best is voor je? Roep even de hulp van mezelf of mijn collega’s in. We helpen je graag verder in je zoektocht naar het perfecte hemd.

Het perfecte hemd op jouw maat? Ontdek ons assortiment herenhemden in onze webshop of in je favoriete noba winkel. Kies je voor noba Hasselt, dan help ik je graag verder!

verkoopster_heren_christine.jpg